Canon EOS 20D pohledem fotografa divoké přírody

  • Ján Maderič
    Ján Maderič
    16.11.2004 15:10

    Jiri Cvrk:
    To ano. Nechcem sa hadat, ja som to myslel skor vseobecne. Samozrejme ze s full frame a ADEKVATNE vacsim rozlisenim sa da dosiahnut to iste vysledne rozlisenie, ale podla mna (aspon)zatial za NEADEKVATNU cenu(cca 266000,-).
    Reagoval som len na Tvoje vyjadrenie ze crop faktor je "pouhy vyrez" a vyrez z full frame je to iste. Posobilo to na mna akosi "opovrhujuco", nakolko pojem "crop faktor" je casto oznacovany ako nieco co degraduje DSLR. Ano v tom pripade, ked mi nejaky sirokac "potiahne" z 20mm na 30 ci 32mm. To vadi predpokladam vacsine uzivatelov DSLR a mne by sa to tiez nepacilo. Ale su pripady ked pride crop faktor ako vhodna pomoc. Mas totiz v cene DSLR aj "telekonvertor", ktory neznizuje ani kvalitu ani svetelnost objektivu. A v pripade fotenia zveri to je urcite velkym plusom a nie slabinou.
    ...a full frame mna zatial velmi netrapi. Vyrobca z mojej krvnej skupiny ho nerobi, a ked ho aj zacne, urcite este vela vody pretiece Dunajom, nez na neho budem mat...

  • well
    well
    16.11.2004 18:08

    Výborný fotoaparát v průměrném představení od velmi dobrého fotografa. Tak nějak jsem čekal víc.

  • Helena Macenauerová
    Helena Macenauerová
    16.11.2004 19:00

    Well - jestli tim vic, myslis vic informaci, podivej se na podrobny test 20D od kapsy: http://www.fotoaparat.cz/article/10014/1
    Rostovi jsme 20D pujcili behem workshopu jen na chvili - rozhodoval se, zda koupit nebo ne a slibil nam za to, ze se podeli o sve prvni dojmy :)

  • Michal Kupsa
    Michal Kupsa
    18.11.2004 07:17

    Canon dělá i jiný full frame než EOS 1Ds Mark II. a sice předchozí verzi s totožným označením ale bez "Mark II.". Full frame samozřejmě lze oříznout a docílit stejného výsledku ale samotný aparát vyjde 5x dráž než 20D a po ořezu nezůstane o moc víc, než těch cca 8 mega. Za těchto okolností je myslím full frame o ničem a je lepší ušetřených 200.000,-Kč investovat do skel ....

  • Rostislav Stach
    Rostislav Stach
    Autor
    18.11.2004 14:34

    Vamp: omlouvám se, místo slova "velký" jsem měl napsat "kvalitní" - tak to bylo myšleno.
    David S.: v mém případě, když pracuji především s dlouhými skly, je skutečně 1,6x faktor přednost. Chápu, že kdo dělá širokáčem, bude brečet.
    Jinak jsem si taky dlouho myslel, že je to jako u analogu, že pokud vyfotím stejným objektivem jelena na 6x6 a bude na filmu 1cm a pak to samé udělám se stejným objektivem na kinofilm, bude ten jelen taky 1 cm velký. U digitálu to ale tak není. Skutečně je fotografovaný předmět nebo zvíře větší u faktoru 1,6 než např. u faktoru 1,3. Zkoušel jsem to a je to tak. (EOS 1D a EOS 10D)

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse