Test Canon EOS 30 díl II.

  • JanHl
    JanHl
    09.07.2002 14:13

    Pro Jana Jedličku - Líbí se mi, jak jste mě zdupal za plastovou dráhu filmu se spoustou ne zrovna racionálních argumentů a zcela v klidu vypustil poznámky ohledně měření expozice a blesku, což osobně pokládám pro většinu uživatelů za podstatnější.

    Pokud se totiž chcete profilovat jako server s regulérními testy, musíte mít také srovnanou jejich metodiku. Mimochodem, i "testování" ohniskové vzdálenosti způsobem "vyfoť co vidíš" není žádné testování. Je to prostě omáčka prodlužující článek.

    Přijde mi to škoda, teoretická a popisná část textu je jinak docela dobrá, "testování" to pak celé zazdí.

    Prosím, neodpovídejte mi na tuto poznámku, to je Váš problém, jak to tady budete řešit. Jen mi přišla dlouhatánská odpověď na plastovou dráhu filmu poněkud od věci (poděkujme p.Karbusickému, že v určitých dobách tento jediný klad Pentaxu tak dokonale dostal do fotografické populace v Čechách ...l). JH

  • Martin Cihak
    Martin Cihak
    28.01.2003 09:31

    Cica
    Musím se pousmát jak se dokážete porafat kvůli plastové dráze filmu. Po 200 filmech nic moc nepozoruji. Ale to je jedno. Chci jen dodat , že ni u tohoto foťáku vadí ještě jedna věc. Nepodsvícený displej. Je to hrůza nastavovat uživatelské funkce po tmě ( předsklopení zrcátka). Znamená to sundat foťák a jít pod lampu nebo mít baterku. A hloubka ostrost je taky kříž. Hlavně s větším objektivem( sigma 70 -200 2,8). To jsou dvě věci co mě dost znepříjemňují život.

  • TB
    TB
    05.02.2003 16:47

    Pro pana Marka Ernekera. Celkem s Vámi souhlasím co se týče současné kvality plastů. Doba, kdy se lžičky tavily v kávě, je již opravdu pryč. Chtěl bych Vás však poprosit o upřesnění termínu kontaminace rentgenovým zářením. Důvod není v tom, že bych chtěl vyvolat diskusi na téma vliv ionizujícího záření na filmový material, ale spíše přispět k vyvrácení laiky obecně přijímaného názoru, že po ozáření rentgenovým zářením stávají se objekty (lidé, či předměty) nositely radiace. Zdravím, Tom Brunclík

  • Mirek Elsner
    Mirek Elsner
    13.08.2003 01:44

    Dovolim si poznamku k tem plastovym dilum. Leta jsem pouzival Canon 500N, ktery ma jak plastovou drahu filmu tak bajonet. Prohnal jsem jim stovky filmu a pouzival jsem objektivy, ktere maji kovovy bajonet. Zadne opotrebeni jsem pri tomto amaterskem nasazeni (vikendy a dovolene) nepozoroval. Neni plast jako plast - nektere plasty maji oteruvzdornost a houzevnatost vetsi nez nerez (UHMW PE) a to, ze je nejaky dil z plastu nemusi automaticky znamenat, ze je horsi. Na veci jako je bajonet a draha filmu se, na rozdil od Smeny, pouziva u Canonu apod. zrejme polykarbonat a ten rozhodne patri mezi ty lepsi (viz duralove versus karbonove stativy).

  • Alexandr Vyklický
    Alexandr Vyklický
    03.12.2003 23:39

    Mám EOS-33 a zdílim stejný názor.

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse