Tisknout svoje fotografie doma?

  • koko
    koko
    24.11.2003 09:47

    Dobrý den na FA. Mám jeden postřeh a možná i radu. Abych začal od začátku. Když jsem začal tím, že jsem si pořídil letos v květnu digitální fotoaparát , měl jsem na mysli i to, že chci v budoucnu tisknout svoje fotky doma.
    Ale člověk musí určitě chvíli zjišťovat a správně se rozhodnout. Myslím si , že až nyní nastala správná chvíle kdy výrobci začínají vyrábět tiskárny, které opravdu dokáží na výstupu nabídnout fotografii ve velmi až špičkové kvalitě. Proč to tvrdím? Koupil jsem si tiskárnu Canon 865i a můžu říct, že o kvalitě není žádný pochyb. Jsem nadšen, že konečně nemusím posílat fotky na vyvolání do laboratoře a jsem svým pánem i v této oblasti. Děkuji za velmi dobré články. Nashledanou Kopecký Zdeněk.

  • Miroslav Zitka
    Miroslav Zitka
    24.11.2003 21:02

    Také tisknu doma a taky na Canon, proto jsem si všiml, že autor tohoto článku tuto značku zcela "zasklil" - jakoby existovaly jen 2 značky HP a Epson (okrajově zmiňuje i Lexmark). Mám možnost v práci tisknout na HP a doma na Cnaonu a mohu říci, že kvalitou jsou asi stejné, ale provoz Canonu je mnohem levnější.

  • Miroslav Zitka
    Miroslav Zitka
    24.11.2003 21:13

    Pardon, teď jsem si všiml, že jeden Canon je na obrázku :-). Jinak článek je dobrý a těším se nadalší informace v tomto směru, protože mě tato oblast velmi zajímá. Zitka.

  • Bohumil Slava
    Bohumil Slava
    25.11.2003 04:42

    Jeidne privitam vice clanku na temat domaciho tisku, komercniho atd.... Urcite bych se pripojil knazoru o inkoustovych tiskarnach, osobne pouzivam HP Photosmart a nemuzu si ji vynachvalit.

  • ZV
    ZV
    01.12.2003 21:33

    Článok sa mi celkom páčil, teším sa na ďaľšie, pretože tiež presedlávam z tmavej komory na vlastné spracovanie fotiek doma cez počítač. Chcel by som však poznamenať, že dnes aj plošné skenery sú už na veľmi dobrej technickej úrovni a sú cenovo relatívne dostupné. Sám fotím na stredný formát klasickým fotoaparátom. Filmové skenery sú nesmierne drahé pre stredný formát - pre amatéra. Zaobstaral som si skener Epson perfection 3200 Photo, s ktorým je možné skenovať od kinofilmu až po 9x12 cm filmy a tiež predlohy do formátu A4. Rozlišiteľnosť je do 3200 dpi a musím povedať, že kvalita skenovania je super. Tak doma vytlačené fotky na HP 5500 ako aj spracované na CD a vytlačené v digilabe do formátu 25x38 cm sú absolútne špičkové. Doma tlačenie je síce drahšie, ale ako sa píše v článku, niet nad vlastnú kontrolu celého procesu. Je potrebné však používať náplne fotografickej kvality. HP začala už vyrábať aj čiernobiele fotonáplne pre fotokvalitu, čím kvalita ČB fotiek z tlačiarne úžasne stúpla. S pozdravom Zoltán Varga.

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse