Test fotoaparátu Olympus OM-D E-M5 II

  • Karel Omes
    Karel Omes
    Autor
    15.06.2015 07:25

    zdá se mi to nebo v poslední době recenze už nikdo nečte..

  • Jakub Súkeník
    Jakub Súkeník
    15.06.2015 10:28

    Ahoj, z redakční statistiky víme, že čtenost je vysoká - ale čtenáři méně diskutují. Asi máš recenze příliš dobré a tak s tebou všichni souhlasí;-)

  • pvlhkl
    pvlhkl
    30.06.2016 14:51

    Dobrý den, dovolil bych si dvě malé poznámky. Předně, recenze se mi líbila. Nicméně po zakoupení tohoto přístroje s objektivem 14-150 II mám po delší době používání nepříjemnou "subjektivní" zkušenost s úchopem fotoaparátu. Dost protivné je mít pravý palec nahoru. A po chvíli dochází i k náznaku křeče v pravé dlani. Prostě miniaturizace si vyžaduje zakoupit grip :-). Další problém možná důležitější nastává, když právě tímto palcem si v důležitém okamžiku stisknu (nechtíc) některé z tlačítek. Pak řeším jak se zobrazeného nastavovacího panelu zbavit a nefotím. Bylo by skvělé, mít nějakou možnost tlačítka deaktivovat. Třeba tou horní páčkou... Ale abych jen foťák nepomlouval, tak fotí dobře a s obrázky jsem spokojen. Pavel Hykl

  • E.B.E
    E.B.E
    01.07.2016 10:44

    Celkem podceňovaná ergonomika u fotoaparátů...zdá se to jako "maličkost", ale když pak člověk v důležitým okamžiku nemůže zmáčknout spoušť... nj. Ani telefony už se neprodávají kvůli potřebě telefonování :-)

  • Taky..
    Taky..
    01.07.2016 12:07

    Mě vždycky u všech minifoťáčků štvou tlačítka typu makro, wb, blesk, samospoušť apod., které když omylem zmáčknete, hned něco zapnete nebo vám místo obrazu na displeji vyskočí informace. U seriozních foťáků by mělo jít je deaktivovat nebo je spřáhnout s rollerem (takže samotné zmáčknutí nic nezpůsobí), jako je to u zrcadlovek.
    Miniaturizace je sice příjemná pro nošení a nenápadnost, ale pro intenzivní focení se nic nevyrovná ergonomii zrcadlovky s gripem.

  • E.B.E
    E.B.E
    01.07.2016 12:58
    Reaguje na Taky.. 01.07.2016 12:07:

    "Mě vždycky u všech minifoťáčků štvou tlačítka typu makro, wb, blesk,..." - zobrazit celý komentář

    ...i u zrcadlovek. Zvětší se display, tlačítka musí bokem a přibudou. Chápu, že velkej display (kterej pomalu nepoužiju) nebo tlačítko wifi je důležitý, ale pokud nevezmu foťák jednou rukou a prsty bez vypadnutí nenastavím expozici, zámek, ISO, v klidu prstem nezaostřím...nějak pro mě ztrácí smysl. Ale abych neodbočoval...opticky se mi zmiňovanej fo%táček celkem líbí i recenzenta musím pochválit. Karle, něteří to i čtou :-)

  • Tomáš Opatřil
    Tomáš Opatřil
    01.07.2016 15:27

    Když sem si kdysi pořídil předchůdce OM-D E-M5, tak jsem si kupodivu naopak začal focení mnohem víc užívat. Připadalo mi, že v ruce držím nějaký dálkoměr jako byla Leica a přišlo mi to děsně cool. Ale chápu, že každý to má nastavené jinak.

  • stromkovic
    stromkovic
    01.02.2017 15:00

    Zdravím, má někdo zkušenost s tímto fotoaparátem a focením sportu? Jak to zvládá autofocus? Děkuji

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse