Zpracování tématu "Snídaně"

  • DaHo
    DaHo
    20.04.2014 10:43

    Převážnou část fotografie zabírá na první pohled těžko definovatelný tvar více či méně ostrých chuchvalců, což nakonec lze definovat, při troše fantazie, jako konvice s čajovými lístky.
    Nechci se dotknout hodnotícího,konvici rozpoznal,ale čajové lístky vypadají poněkud jinak,navíc je to přímo v názvu,že se jedná o bylinkový čaj,takže bylinky(podběl a květ bezu,tedy ty chucvalce).
    Na pravé straně snímku je silně a nelogicky deformovaná část šálku s hnědou tekutinou.
    Opět velmi slabé rozpoznávací schopnosti,je to šálek,to ano,ale je součástí malby na podtácku. Světovost autora ozřejmuje opět nelogicky neostro-ostrý nápis v angličtině. Pouze podle tohoto nápisu můžeme soudit, že se jedná o snídani.
    Světovost autora je tedy dána tím,že se bohužel u nás nedá sehnat tácek s nápisem snídaně v češtině..

  • Stanislav Hořínek
    Stanislav Hořínek
    20.04.2014 18:03

    Pozdravy všem,sdělím něco více o fotografii Dovolenková bašta.Pokud jsem přidal do mailu komentář k uvedené fotografii,jak se celá situace přihodila,tak je to jak uvádím a komentář doplňuji.Na noční plavbu vdálenosti 250 km měla být osobní loď,ale protože měla poruchu,byla lodní společností zařazena loď nákladní,na ní se nalodilo kolem padesáti lidí včetně mně a mého kolegy.Na této lodi byla pouze jedna kajuta,kterou jsme si zaplatili.Plavba do cíle trvala celých dlouhých dvanáct hodin.Ráno jsme se,tak jako předchozí dovolenkové dny,rozhodli uvařit si snídani,ale při pohledu na zamaštěnou podlahovou krytinu jsme nechtěli riskovat vzplanutí mastnoty a tím pravděpodobně dát vzniknout požáru na lodi.Nebylo jiné možnosti,než vařič na pevný líh postavit na dlažbu kajutového WC a nápoj si uvařit.Nejedná se tedy o žádný humor ani zmíněnou dekadenci,je to reportážní dokument,který vzniknul z dané situace.Není dobré se rozhodnout rychle,ale rozhodnout se správně,což jsme učinili.
    Nepatřím do kategorie cestavatelů,kteří se nedokáží stravovat jinde než v několika hvězdičkovém hotelu a nedokáží se najíst jinde než u stolu.Pokud jsem někoho touto fotografií pobouřil,omlouvám se mu,ale bylo by možná rozumné se nejdříve dobře na některé fotografie podívat jinýma očima a pak se pustit do jejího hodnocení.
    cestovatel Stanislav Hořínek

  • rulisa
    rulisa
    21.04.2014 17:56

    Super jsem se pobavila u fotky s čajem na trajektu. Podobného něco taky z kdysi pamatuju, byť ne přímo na trajektu, jen na suché zemi, ale suché jen relativně, za vytrvalého deště, kdy záchod byl jedinej zastřešnej.
    Naprosto chápu a děkuju za tuhle fotku, že mi ty časy připomněla!
    Hodnotící je nějakej paďour měkkota městskej metrosexuální, evidentně. :-))

    Proti tomu je ta pochválená grilovací prospektová idylka nuda po všech stránkách.

  • Lida Lida
    Lida Lida
    28.04.2014 20:54

    teda ruliso ja nevim.. ja myslel, ze poslane fotografie maji fungovat samostatne a ne s tim romanem, ktery navic chybi... jasny, jako soucast lodniho deniku asi ano, a dalsi den mily pan na lovu tichomorskych candatu,

    ale urcite jako single fotka je to odpad.

  • Lida Lida
    Lida Lida
    28.04.2014 20:57

    (mimochodem: hruza je to, ze se sesly jen same zaznamy nejakych udalosti, navic evidentne nevtipnych a neoslnujicich a naopak, o silenosti!, zadna inscenace.

    To uz tu nikdo neni schopen neco p-r-i-p-r-a-v-i-t a jen taha trapnosti z archivu?

  • Stanislav Hořínek
    Stanislav Hořínek
    28.04.2014 22:18

    Lida Lida:To uz tu nikdo neni schopen neco p-r-i-p-r-a-v-i-t a jen taha trapnosti z archivu?

    Tak se taky předveď,ať ostatní mohou posoudit co jsi schopna vytvořit.Je trochu podlé někoho hodnotit a sám se hodnotit nenechat. Přeji hezké světlo SH

  • rulisa
    rulisa
    29.04.2014 07:23

    Burďasi, dej pokoj. Víš dobře, že tím románem jsme hlavně chtěla sdělit, že mi vadí to hodnocení fotky jako fujtajbl hygiena.
    A každá fotka může někoho oslovit, to, že to není umělecká výsost na nebesích uznávám. Nicméně, od reportů z Afriky nebo z odněkud z ghetta, kde člověk čumí na děcko s kysancema v očích a námořnickým lanem vedoucím od nosu až do pusy se to zas tolik neliší.

  • rulisa
    rulisa
    29.04.2014 07:24

    Respektive liší, na to děcko se koukat nevydržím, to se obrací kufr mně. I z toho děcka, i z člověka, co to fotí.

  • Lida Lida
    Lida Lida
    29.04.2014 08:36

    Kdyz se vystavi single fotka, chca nechca je vnimana a hodnocena bez okoli. S tim se neda nic delat. Takze te poznamce rozumim a myslim, ze ani autor textu neni uzkoprsy, jen proste konstatuje, ze asi asi aby to bylo sdeleni, tak to musi hoilt bejt humor.

    Ze to neni a ze je to ve skutecnosti a podle autora fotky report, je bohuzel v dane veci irelevantni.

    Podstatne je, jak to vidi ctenar, ze?

    A ten to holt vidi jako pokus o trapny humor na hajzliku.

  • rulisa
    rulisa
    29.04.2014 08:44

    Já jako čtenář to vidím jako report s podtónem humoru.
    Zatímco tvoje komentáře vidím jako pokus ukázat, jak jsi kulturně na výši. :-))

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse