Rozhovor o trendech a vývoji zrcadlovek Nikon

  • JancakV
    JancakV
    01.10.2012 09:54

    Vychvalování D600 beru jen jako marketing, uživatelé Nikonů rozhodně moc spokojení nejsou. Ale to je diskutabilní téma.

    Ovšem tvrzení "všechny tyto objektivy jsou stále kompatibilní" je lživé, každý manuál na fotoaparáty Nikon jasně popisuje s kterými objektivy je tělo kompatibilní. Všechny to rozhodně nejsou. Některé typy komplet, u některých typů objektivů jen některé série. Na to se stačí kouknout do uživatelské příručky.

    Tím se vracím k tvrzením například o D600. Na základě zavádějící informace o kompatibilitě objektivů lze snadno pochybovat i o ostatních tvrzeních (odolnost D600, přání uživatelů, …).

  • Miro Bartánus
    Miro Bartánus
    01.10.2012 11:44

    Asi zámerne ste sa "zabudli" spýtať na osud DX. Vyzerá to, že je to dosť tabu téma v Nikone. Alebo niekto čítal nejaké vyjadrenie z Nikonu ohľadom DX?

  • Zbyněk Buřival
    Zbyněk Buřival
    01.10.2012 15:28

    Bezva marketingový proslov. Co se bezzrcátek týká, tak proti Panasonicu, Olympusu a Sony je Nikon jen předražený značkový fetiš. O konkurenci nebo dvojce na trhu nemůže být řeči.

    Odolnost platí možná pro nejdražší jedničkové modely a některé vybrané objektivy nad 30 tisíc. Kupodivu Pentax nebo Olympus to zvládají i u objektivů pod desítku či levnějších těl. Bohužel šizení buildu se stává jaksi "standardem" většiny výrobců. I když popravdě Canon je na tom ještě podstatně hůř.

    Jinak tvrzení o dostupnosti D600 jsou fakt vtipné. Možná v DE ano, ale v ČR nelze tělo za 50 tisíc nazvat dostupným ani náhodou.

  • Martin K. 2
    Martin K. 2
    01.10.2012 21:02

    "Budeme vždy dělat, co chtějí zákazníci..." :-D :-D :-D tak už první věta mě neskutečně pobavila a bylo mi jasné, že to budou jen plky a řeči o ničem.. a řešit osud DX? to Nikon řeší v jiných kruzích než s obyčejnými plebs.

  • Dominik Šlambora
    Dominik Šlambora
    01.10.2012 23:19

    A kdo není spokojen s D600? Neslyšel jsem moc zaporných reakcí, krom vyšší ceny a menší velikosti těla. A dostupnost byla myšlena spíše jako rychlé uvedení přístroje včetně českého trhu ihned po uveřejnění fotoaparátu, což si myslím, že není úplně jednoduché.

  • Andrej Macenauer
    Andrej Macenauer
    Autor
    02.10.2012 18:17

    Tohle je rozhovor s manažerem a reprezentantem firmy. Odpovědi jsou jaké jsou. Dirk hraje za team jménem Nikon. Myslím si však, že řadu věcí lze z odpovědí vyčíst mezi řádky. Z tohoto hlediska pro nás užitečná půlhodinka. Při podobných rozhovorech nelze očekávat příliš konkrétní odpovědi. Co se týče reakcí na D600 (To: JancakV), nevím na čem se zakládají. Připravujeme úvodní recenzi tohoto fotoaparátu. Měli jsme ho půjčený na dva dny v průběhu Photokiny. Určitě je to výborný přístroj. V téhle kategorii zrcadlovek určitě pěkně fouká co se týče konkurence i co se týče zájmu fotografické veřejnosti..

  • viperisso
    viperisso
    03.10.2012 09:59

    To je zase plno chytrych panu, kteri urcite ukazali Nikonu jak se to ma spravne delat.
    Za mne, D600 je vyborny stroj a proti ostatnim modelum vcetne konkurence ma cenu nastavenou pomerne zajimave. Ano nestoji 20 tis, ale auto muzete mit take za 200tis, lepsi za 500 a asi pro vsechny "slusne" za mego. Kdo na co ma a chce (ci potrebuje a ma na to) to si koupi, kdyz do toho investovat nechci nebo to je pro mne drahe, prijde mi zbytecne nadavat ...

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse