První zkušenosti s Canon EOS 5D Mark III

• Andrej Macenauer
    Andrej Macenauer
    Autor
    11.03.2012 10:51

Jeste me kamarád upozorňoval, že Mark III je prý trochu lépe utěsněn proti vodě a prachu. Někde prý to četl. Tohle nevím a nemohu potvrdit. I když máte těla vedle sebe, nelze tohle posoudit.

• m k 7
    m k 7
    11.03.2012 11:05

Alexander: co je za problém s mikronastavením AF?

• Erik Vondra
    Erik Vondra
    11.03.2012 19:31

Vinikajúci fotoaparát som rád že tam nedali viac mpx ako v nikone!

• Radek Demjan  www.radekdemjan.com
    Radek Demjan www.radekdemjan.com
    11.03.2012 20:01

http://www.dpreview.com/galleries/reviewsamples/albums/canon-eos-5d-mark-iii-low-light-iso-samples

ISO samples

Jinak fotak je to super, problem ale je, ze je to extreme predrazene. No uvidime, zatim to nahodila alza za 69890 coz celkem jde a kopiruje to zapad... ale mam takove tuseni, ze ta cena je mimo a cloveku nezbyde nic jineho nez se pro nej zastavit casem v americe a nepodporavat (jak tu nekdo rekl) tu dokonalou canon cenovou politiku :-/

• Alexandr Špunda
    Alexandr Špunda
    11.03.2012 20:13

To Andrej: Jojo, první moment mne nemile překvapil, ale třeba o to lepší bude potom pozitivní překvapení z fotek na vysoké ISO a DR - vyčkáme a pak si třeba nasypu popel na hlavu :-)

• Pavel Oravec
    Pavel Oravec
    11.03.2012 22:01

Joj ,ked tak zapracoval CANON ,nemohol tam dorobit aj vyklopny display ????

• Andrej Macenauer
    Andrej Macenauer
    Autor
    12.03.2012 12:26

Take by se mi líbil výklopný display pro focení nad hlavou nebo u země - je to ale mnohem citlivější zařízení v porovnání s normálním display (expedice). Určité řešení jsou externí monitory- komunikace může být i bezdrátová. Toto příslušenství je nutné pro lidi co snímají video http://blog.vincentlaforet.com/2009/03/31/5d-mkii-gear-tips-lcd-monitors/

• Alexandr Špunda
    Alexandr Špunda
    14.03.2012 21:38

To andrej: tak už jsou venku fotky: www.dpreview.com vybral docela špatné zátiší, ale na imaging-resource.com se objevily již fotky standardní testovací scény, které poskytují určitou představu - zatím tam nejsou snímky s vypnutou redukcí šumu, je to zjevně "odšuměno" - předpokládám, že NR Standard, no vypadá to o jeden stupeň lépe než Mark II - tedy 3200 mark II = 6400 mark III, jsou tam i rawky, na které jsem se zatím nedíval. Nevím, zta ten rozdíl bude za těch 30000,- navíc stát :-(

• m k 7
    m k 7
    15.03.2012 21:50

Ale ten rozdíl mezi 5D II a 5D III není jen v šumu...

• Alexandr Špunda
    Alexandr Špunda
    16.03.2012 11:43

to -emko-:ale jo, to se ví, lepší autofokus, a spousty kosmetických vylepšení, o kterých jsem psal už víše - kvalitu fotek (rozlišení, digitální šum a DR ... ) a to i při vysokém ISO však považuji (tedy alespoň já) za primární....

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse