-
Diskuse ke galeriím |
8
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
Bohuzel priklad, ze ani velke tema nemusi mit za nasledek velke fotky. A pritom prave je znamo, ze velke, silne tema dokazalo i prumerne fotografy nakopnout k velkemu vykonu.
Problem Tahriru ve vsedni dny je ale jeho vsednost s odleskem "te slavy". A vy jste v te vsednosti nenasel zadny klic k vypovedi.. fotky deti to nezachrani..
Je to vypoved plocha, banalni, nicim zajimava.. bohuzel to nema zadnou atmosferu, nerkuli vypoved.
Bohuzel
Tahrír dnes není velké téma. Je to tam tak, jak to je. Egypt dnes přešlapuje na místě a lidé čekají, co bude. Sami si zde můžete udělat názor na věci, o kterých si někde přečtete. CNN a spol. jdou většinou je po senzacích typu breaking news a proto často nevypovídající. Fotografování mě baví mnohem více než sedět před monitorem a teoretizovat.. A nemusí vzniknout jen velké fotky. Fotka má vždy hodnotu jako dokument a nikdo jiný nebude mít stejnou.
Sbirat letadylka a letat na vojenskych misich neni totez. Bavit se focenim a fotit neni totez. Rozdil je prave v tom, zda neco sdelujete verejnosti
Ukolem dobre fotografie je zprostredkovat videni. Ne sekat fotky jako Googleboot. Tezko se to, zda se, vysvetluje, ale snad na to clovek, po zkouknuti desitek fotografii a premyslenim o fotografii, prijde sam.
Vase fotky nic nesdeluji. Vase fotky jsou nahodne vystrely na nahodnem namesti s nahodnymi lidmi.
P.S. Samozrejme, ze Tahrir je dnes velke tema. Asi nectete noviny.
"V zemi žije přibližně 20 až 25% křesťanů."
Jen poznámka na okraj - většinou se hovoří o 10-20%, egyptská vláda udává údajně 6-10%, místní křesťanské církve udávají tak kolem těch 20%, CIA World Factbook udává 10% (9% koptská ortodoxní, 1% ostatní křesťané).
To je to: četl jste něco v novinách.Vytvoříte si pak nějakou představu a myslíte si, že je správná a pak o tom všechny vytrvale přesvědčujete. Jak to víte? Něco jiné je sám někde být a udělat si vlastní názor. Svět není zase takové drama. Třeba takový Pákistan vypadá jako jedno velké minové pole.. V tu sobotu jsem prostě Tahrír viděl tak, jak je na fotkách. Zdánlivě drobné věci mají často velmi významné důsledky. Tahrír square je místem, který sleduje celý Egypt jako jeviště v divadle. V tomto smyslu je to velké téma. Neznamená to však, že se zde stále děje něco důležitého. Jako cizinec můžete pozorovat ty drobnosti..
To je to: četl jste něco v novinách.Vytvoříte si pak nějakou představu a myslíte si, že je správná a pak o tom všechny vytrvale přesvědčujete. Jak to víte? Něco jiné je sám někde být a udělat si vlastní názor. Svět není zase takové drama. Třeba takový Pákistan vypadá jako jedno velké minové pole.. V tu sobotu jsem prostě Tahrír viděl tak, jak je na fotkách. Zdánlivě drobné věci mají často velmi významné důsledky. Tahrír square je místem, který sleduje celý Egypt jako jeviště v divadle. V tomto smyslu je to velké téma. Neznamená to však, že se zde stále děje něco důležitého. Jako cizinec můžete pozorovat ty drobnosti..
To: Iljesu Informaci 20% jsem přebral od koptského křesťana, se kterým jsem cestoval. Ten mi dokonce napočítal, že díky většímu procentu vzdělanosti mezi křesťany by měli mít zastoupení až 35-40%. Myslím si, že údaj vlády v muslimské zemi, kde není kvalitní systém sčítání lidu bude určitě nižší.Přesné číslo nevím. Díky za věcnou poznámku. Z hlediska politiky v Egyptě důležité téma.
:-) stale si nerozumime a pochopil jsem, ze ani neporozumime... jazyk stejny, ale kazdymu to jde jinou hlavou :-)
ok, necham vam pro vas ucel jednoducheho vnimani sveta predstavu, ze vy jste tam byl a ostatni nevytahnou nos z baraku.
Dobrá reportáž - vyprávění doložené a proložené dobře ilustrujícími fotkami. Je tam atmosféra i emoce. Že se každý den nepodaří "velká" fotka na stupně vítězů v mezinárodní soutěži je asi každému (kromě RB) jasné. Já tam tu trochu dětskou, zarputilou i vášnivou povahu arabských diskutérů a rebelů vidím. Děti jsou symbolem nové naděje, v kterou národ doufá.
PS : znám osobně pár egypťanů žijících u nás a jejich odhad kžesťanské menšiny je také kolem 20% a vesměs mají z radikálních islámistů strach.
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).