-
Diskuse ke galeriím |
9
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
6
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
5
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Fotoaparáty a fototechnika |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
mě se k tomuto fotoaparátu jeví jako ideální objektiv 18-105 AF-S DX VR, také se prodává v setu za zvýhodněnou cenu a myslím, že má univerzální rozsah a dobrou optickou kvalitu.
S tim mohu jen souhlasit, objektiv 18-105 je podle me z pohledu cena/kvalita vubec nejlepsim zakladakem, jaky na APS-C v soucasne dobe vubec existuje.
Nevím jak Vám, ale mě hodně vadilo, že velký display posunul křížový volič více vpravo a při držení už se ho dotýká bříško palce. Nevím jaké funkce křížový volič má, ale jestli to náhodou nebude přepínat ostřící body? Další věc co mi na něm dost vadila byla absence senzoru vypínání displeje při přiblížení oka.
Kapsa: a jak se díváš na záklaďák/seťák 16-85?
Když vezmu součastnou možnou trojci mainstreamu: 16-85, 18-70 a 18-105, tak se mě zdají právě v tomto pořadí.
PS: má to být k D90 a pro ostatní thirdparty neřešíme
Jasan ale to s tim volicem je proste dan za male telo a ten senzor je zase dan za nizkou cenu. ;o)
Kamil: Jasan, 16-85 je nejlepsi ale taky je nejdrazsi. 18-105 je mechanicky slabsi ale opticky je skoro stejne dobrej a pritom nestoji ani polovinu. Proto jsem zduraznil "pomer cena/kvalita".
OK, můj dotaz byl tak trochu mimo D3000, pouze jsem při té příležitosti položil otázku.
Docela tělo D3000 zvažuju, kdo má na GC tahat D2x ;)
Taky delas GC ??? ;o)))
D3000 je marketingovej trik, senzor i procesor jsou shodný jako u D60. Z toho důvodu mě zarazilo srovnání grafů průměrných odchylek šumu sousedních pixelů pro D60 a D3000, kde překvapivě D60-ka podává o trochu lepší výsledky. Čím to?
Osobne si myslim, ze cip neni stejny ale to by bylo na delsi diskuzi. Nicmene podstatne jsou take naprogramovane algoritmy pro zpracovani obrazu a ty urcite stejne nejsou ....
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).