Test fotoaparátu Pentax K20D

  • Jarolím Žáček
    Jarolím Žáček
    23.04.2008 01:00

    Erik Janousek - na koncerty jednoznačne pevný objektív napríklad 85mm 1.8, 135mm 2.0 atd ;-) ja osobne by som znova volil canon.

  • Zdenek Bohacek
    Zdenek Bohacek
    23.04.2008 01:11

    "Čip
    Mimořádně důležitou součástí digitální zrcadlovky je však čip. Je jím CCD RGB senzor....."
    To jsem netusil ze CCD RGB senzor je to same co CMOS s primarnim barevnym filtrem. A pri tom je to tak dulezite.

  • Josef Šperling 1
    Josef Šperling 1
    23.04.2008 22:32

    Stačí přečíst pár digi recenzí a nějaké fórum od nezaujatých na jistou značku. Pak selským rozumem každý vyhodnotí své potřeby. Podle mně poměr cena-výkon (možná jen výkon bez ohledu na cenu)je volba K20. :-))) Dobré světlo, ať se rozhodnete jak koliv.

  • Fotograf 227
    Fotograf 227
    24.04.2008 11:58

    dekuji vsem za rady, a uprime nejake recenze (moc jich jeste neni) sem cet a prave ze nejak zvlast mi to nepomohlo ... jenom k tomu ze bych spis mel uvazovat o Canonu (coz me mrzi) - no uvidim k cemu se nakonec rozhodnu :-)) BTW v tuhle chvili cena/vykon je jasne pro canon, aspon dokud je cashback :-))

  • Martin Vítek
    Martin Vítek
    24.04.2008 23:14

    to erjan:

    cashback je urcite zajimavy, ale divej se na sve rozhodnuti jako na cely system... neporizujes jen telo.. ale k nemu casem pribudou i objektivy... a ver, ze to bude vetsi investice, nez samotne telo.. to bude mit za cas jen zlomkovou hodnotu, ale objektivy pretrvaji... v nich je hodnota. Takze porovnej kvalitu objektivu a pridej si k nim ceny... pak uz ta vyhodnost nemusi byt tak jednoznacna...

  • Jaroslav Tvrdy
    Jaroslav Tvrdy
    26.04.2008 21:09

    Pentax vs Canon
    viz fotka kolegy, co fotit umi a hned pote sel pentax vratit.
    http://www.lukasdvorak.net/files/k20d.jpg

    Pentax je hracka, jejich slava uz je davno zasla, takze otazka zni: Canon 40D nebo Nikon D300

    Na skla pentax se cekaji fronty, prislusenstvi mensi. Neni z nej kam jit, je to slepa cesta, nelze koupit amaterske telo a pri vetsich narocich pak koupit profi.

    Canon 40D je uplne jina trida a je lepsi ve vsech smerech, zde neni o cem premyslet.

  • Martin Vítek
    Martin Vítek
    27.04.2008 00:09

    to -=Izak=-:

    ...co to jako ma byt?? Ohniskova vzdalenost 0,0mm, vyrez 1201x938 px pri 72 dpi, ostrost mekka, clona f0,0 a datum vytvoreni 1.1.2008... co na tom chces demonstrovat..??

    to jako ma byt nejaky podvrh..??

    Ubohe...

  • Tetsuo
    Tetsuo
    27.04.2008 12:34

    Pan: -=Izak=- je asi tvrdy komik! Kup te si vsichni kanona, at jste IN.

  • Kajfik
    Kajfik
    28.04.2008 13:05

    -=Izak=-
    No jo. vetsina lidi totiz pro objektivy chodi jako pro rohliky, ze?
    Myslim ze cas straveny nad vyberem objektivu je o dost delsi nez dvoudenni cekaci lhuta na nej.

    Pentax ma rozhodne oproti konkurenci co nabidnout jen je treba se na veci divat z vice uhlu.

    Jasne pokud dneska nekdo kupuje 450D a uvazuje o tom ze za rok pujde do MarkIII Ds, tak to pentax opravdu neni dobra volba. Ale myslim ze alespon 95% uzivatelu DSLR si nikdy opravdu profi telo a prislusenstvi nekoupi. Takze asi tak.

    Optiku ma pentax na vyborne urovni s cenou dost priznivejsi nez konkurence. Ltd. rada objektivu je taky neco co konkurence nema. A kdo s nima nefotil....

    A nemyslim si ze v atelieru se s Pentaxem neda fotit na profi urovni...

  • Zbyněk Buřival
    Zbyněk Buřival
    01.05.2008 01:02

    No osobně mám taky dilema K20 vs. D40. Prozatím bych poznatky svoje shrnul takto: 40D si proti k20 jako tělo moc neškrtne, Pentax má mnohem větší rozlišení i odolnost a směšně malý rozdíl v dynamickém rozsahu a 3000Kč rozdíl v ceně po cashback to nespasí.

    Jak bylo psáno, tělo ještě není problém, kupuje se celý systém. U Pentaxu je otázkou další vývoj, shánění příslušenství je poněkud problém a cena třeba telekonvertorů a mezikroužků je rozhodně vyšší než u Canonu. Na druhou stranu spousta skel na Canony taky není skladem hned, některé dokonce vůbec. AWH servis Canonu je dostatečně známý svou "ochotou". Hlavní problém je že na Canon nejde bez použití "recyklovaných" fullframe-analog skel poskládat rozumnou sadu - buď se to zbytečně překrývá nebo jsou v tom díry a navíc obvykle jediné opravdu dobré sklo je na FF a tudíž okamžitě patřičně větší a těžší. Pentax jde krásně poskládat (a vcelku lacino oproti canonu).

    Abych řekl pravdu je to těžká volba, oba jsou dobré a Canon by nejspíš dostal na frak nebýt cashbacku a velice rozsáhlého zázemí levného příslušenství.

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse