Ladak, fotografování na střeše světa

• MaTal
    MaTal
    17.09.2022 11:49

Ladak je jedno ze dvou míst, které si získalo mé srdce. Škoda, že nejsem mladší a není jiná doba, určitě bych jela. Absolvovala jsem to s dcerou (sami bez CK). Do Ladaku- Lehu jsme se dostaly Transhimalajskou magistrálou ze Srinagaru. Magistrála?, kamenitá cesta s mnoha sesuvy a několika násobným časem oproti inzerovanému plánu. Výhoda - adrenalin, více času - více míst k vidění i focení (i když z letadla fotky Himlají nejsou určitě k zahození) a určitě i postupná aklimatizace na nadmořskou výšku. Okolí Lehu a místní lidé nádhera a to také díky úžasnému člověku (Stobgais), který byl rádcem i průvodcem po celou dobu pobytu a postaral se i o dopravu z Lehu do Manali, další nádherná část regionu. Můžeteli, tak jeďte. Přidávám kontakt na kamaráda kdyby bylo něco třeba, s pozdravem od Marie z ČR určitě rád pomůže. MaTal
    PS Ctěla jsem přidat pár fotek, ale nějak se nedaří ...

• MaTal
    MaTal
    17.09.2022 18:15

Omlouvám se - kontakt Stobgais Shalak, Leh

• MaTal
    MaTal
    17.09.2022 18:15

Omlouvám se - kontakt Stobgais Shalak, Leh

• Andrej Macenauer
    Andrej Macenauer
    Autor
    23.09.2022 09:13

To: Marie
    Musím říci, že to máme stejně, Letos jsem byl v Ladaku již po šesté. V lednu příští rok se pokusíme vyfotografovat sněžného levharta. Bude to příběh i o krajině v zimě, životě v horských vesnicích. V létě je v Ladaku ráj. Na náboženských klášterech v lednu budou určitě jen místní. Určitě souhlasím, že musíte mít spolehlivý místní kontakt. Chce ho vyzkoušet, když je problém, třeba zdravotní. Je to velmi odlišný kraj od Evropy s jinou životní filosofií.

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Přiložené fotografie u diskuse

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse