• Riza Copretion
    Riza Copretion
    27.08.2007 15:44

    ty jo,sem si vsiml ze tu je faqt mnoho recenzi,ale jedna znacka mi tu opravdo chybi.....ktera?pentax! sice tu je samsung,ale zadny test zrcadlovky od pentax....proc?samy nikon,olympus,canon,panasonic.....plati za recenze?

  • Martin Ježek
    Martin Ježek
    27.08.2007 16:22

    naposledy, pokud se nepletu, tu byla recenze dnes jiz fosilniho Pentax istDS ... zrejme nejaka konspirace nebo co ;-)

  • Jiří Rind
    Jiří Rind
    27.08.2007 18:21

    Ale tento stav je úplně všude. Řekl bych, že za to může české zastoupení Pentaxu - nepůjčuje stroje k recenzím. Asi nemá zájem více prodávat. Jejich chyba.

  • Marek Vojtíšek
    Marek Vojtíšek
    27.08.2007 23:15

    Tak nějak mi tu chybí opravdu kritický pohled. Přímé srovnání s konkurencí, v čem je lepší než jeho přímí konkurenti D40X nebo 400D, v čem naopak zaostává. To jsou klíčové informace, které čtenář od recenze očekává a podle nichž se bude rozhodovat při koupi.

    Tady se toho moc nedozví - shrnu to tak, že foťák je to nový (na staré se recenze nedělají), velmi dobrý (špatné nebo jen dobré foťáky v téhle kategorii nikdo nevyrábí), ba lepší než jeho evoluční předchůdce (no proto ho asi ve výrobním programu nahradil).

    To je tlak distributorů opravdu tak silný, že místo recenzí je třeba psát PR články? Nebo je to jen neprofesionalita redaktorů Fotoaparátu?

  • Marek Vojtíšek
    Marek Vojtíšek
    27.08.2007 23:15

    Měl bych pár jedovatých dotazů a připomínek.
    Jak je na tom systém "motorického manuálního" ostření ve srovnání s klasickým manuálem? Že autorovi recenze nevadí, to mi moc neříká...
    Hledáček je s f2,8 objektivy použitelný i pro man. ostření - to je v něm opravdu tak málo vidět? Míň než u D40/400D? I kdyby se mi E-410 fakt líbila, tohle by mě nejspíš odradilo. Asi by to chtělo víc rozebrat.
    Šum jako klad? Měl jsem za to, že ve srovnání s APS-C konkurencí je na tom 4/3 v tomto ohledu docela bídně. Jenže srovnání chybí...
    Ultrazvukové čištění senzoru. Chybí mi jakákoliv zmínka o reálné účinnosti systému, třeba ve srovnání s Canonem. Něco ve stylu "vyrazili jsme s Vencou nafotit ukázkové snímky, měnili jsme skla jak o závod, docela foukalo a bylo prašno, takže Vencův netřesoucí se senzor 350D byl každý večer jako prase, kdežto já měl snímky pořád bez artefaktů..."

  • Marek Vojtíšek
    Marek Vojtíšek
    27.08.2007 23:15

    Vestavěný blesk. Pokrytí při 28 mm mi přijde děsivé, ale opět chybí srovnání. U tak snadno měřitelné veličiny je to velká škoda. Že to v praxi není moc vidět? Ono se v praxi dá přimhouřit oko nad kde čím, ale rád bych věděl, když už investuji nemalé prostředky, že jsem v daném parametru nemohl mít něco lepšího.
    Kresba setových objektivů je výborná. Ano, ale je lepší, nebo horší než u konkurence? Vezměte Oly, Canon, Nikon, Pentax, vyberte tělo + skla pokrývající 28-300 mm FF ekv. ve srovnatelných cenových kategoriích a protáhněte to IMATESTem, podle Martina holka je to záležitost jednoho dne v laborce. Pak budu vědět, že za cca. 25-35 tis. si pořídím základní fotovýbavu, která bude kreslit buď tak, nebo onak, ale budu mít pro výběr fundované podklady. A nebudu se muset rozhodovat podle plamenných, leč nepříliš přínosných debat mezi skalními "Hooligans" fanoušky C/N/O/P. Sorry, Samsung a Sony, já vím, ale ti snad žádné "Hools" nemají, až na pár bývalých Minoltistů...

  • Rudolf Svoboda
    Rudolf Svoboda
    28.08.2007 07:31

    Je pravda, ze testy jsou jako okopirovane. Je fajn ze se rozebira fotoaparat a pise se co umi, z 90% umeji fotoapraty stejne veci. Co bych uvital by bylo prave srovnani ze ktereho vypadne: chces fotit tak a tak je pro tebe vhodnejsi to a to.

  • juhu
    juhu
    28.08.2007 09:31

    uprimne sa diskutujucim cudujem: je to prva recenzia ktoru na fa citate? moj dojem je uz velmi velmi dlho ten ze poriadne recenzie sa tu takmer (cest velmi malo vynimkam) neobjavuju, vsetko je to viac menej PR konstatujuca ze kazdy 'recenzovany' fotak je v podstate skvely, priame zrovnanie s konkurenciou nenajdete ani tam kde sa to ziada, ak sa najde nejaka kritika, je pisana oklukami a velmi diplomaticky. netvrdim ze je to vina fa, skor si foto server nechce pohnevat distributorov skutocnymi recenziami, naozaj sa len cudujem ze niekto kto vazne uvazuje o kupe aparatu by sa mohol riadit recenziou na fa. opakujem: cest vynimkam...

  • Martin Ježek
    Martin Ježek
    28.08.2007 12:48

    ona je otazka, zda se pri koupi vubec da ridit recenzi, at je kdekoliv. Ridit se recenzi temer vzdy znamena slepe duverovat tomu ci onomu recenzentovi, neb neznas jeho podminky, za kterejch recenzi delal...

    nejlepsi je stejne se na nakupovani techniky vykakat, neladit drobne detaily a radeji fotit.

  • Petr Fiala 1
    Petr Fiala 1
    31.08.2007 09:06

    tak jsem se dival na dpreview, je tam srovnani s canonem a nikonem. Kdyz se vypne ta redukce sumu tak Oly sumi celkem dost i pri ISO100. Kdyz se redukce zapne tak se zase celkem dost ztraci detaily.

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse