-
Dotazy a připomínky |
15
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
14
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
4
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
4
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
šum na ISO 80, parááááda
Možná jsem sám, ale ani po hlubší analýze předchozího příspěvku neumím rozhodnout, co měl sdělit.
Šum na ISO 80 je fakt "paráda", ale s tím jak je šum "dokonale" vyžehlen, už pak příliš detailů nezbývá, ani na to nejnižší ISO. U obrazového senzoru s 8Mpx na 1/2,5" se není čemu divit. A chromatická aberace mi připadá dosti markantnější než u starší řady H2, H5.
Je pravda, že jsem to napsal dvojznačně. Chtěl jsem říct, že šum a hlavně jeho redikce na ISO 80 se jen tak nevidí. Pokrok jde "kupředu", v tomto případě bohužel nesprávným směrem.
Petře, na vršku aparátu vidím nálepku Full HD 1080. Znamená to, že má při prohlížení snímků na televizi výstup v HD kvalitě? Barevný šum je buď nepřirozeně vyhlazený nebo je vysoký, škoda. Na jakém principu pracuje noční vidění? Radek
Nepomožem si no kompakt ma už dávno ohromit nedokáže.
Inak recenzia slušná.
Zajimalo by me, kdy zacnou vyrobci resit to podstatne, tj. velikost cipu namisto toho, aby zvetsovali pocet MPix a velikost zoomu. Myslim si, ze APS-C patri do kompaktu a FF do zrcadlovek. Samozrejme FF cip by mel byt samozrejmosti i v novych low-end digi zrcadlovkach za cenu kolem 12kKc... nemluvim o tom co je, ale co by melo byt :-)
Clanek je ovsem pekny, to zadna.
2nic_nic: já se držím při zemi a ne v oblacích. Osobně do ISO100 reálně nevidím na reálných snímcích nic závadného. Ano, na monitoru při poměru 1:1 je mírně patrná komprese jpg, jenže tak velkou - 92x70cm - fotku a) nikdy mít nebudu, b) pokud budu, tak ne z jpg a ne bez nějakého postprocesu...
Radek
1080 - ano, přesně tak
barevný šum je naprosto (možná bohužel) standardní, není ho ani moc, ani málo...
princip nočního vidění - snímá v IR oboru a za tím účelem si svítí věstavěnými diodami (myslím, že jsou dvě). V tomto režimu se neřeší ISO.
2All: kompakt ohromí každého, kdo začal fotit včera...
Já se jako obvykle neztotožním s většinou, takže podle mě se jedná o foťák, kterej si svoje v pohodě splní. Řeší se tady šum, ale tohle není podle mě foťák, ze kterýho by se dělaly plakáty a navíc focený v náročných podmínkách, myslím, že jeho zaměření je úplně jinam. Podle mě je to slušnej foťák ve svý třídě, kterej dokáže splnit nároky běžnýho uživatele, jen se po něm nesmí chtít zázraky. A řeči o čipu APS-C do kompaktu jdou mimo mísu, už vidím, kdo by pak zaplatil objektiv takovýho rozsahu ve slušný kvalitě. Stejně tak je nesmaslnej požadavek na FF čip do každý zrcadlovky, už teď kvalita čipů APS-C i 4/3 daleko překračuje umění většiny fotografů a nárůst cen za objektivy by byl neúměrnej nárůstu kvality, lidi holt ztrácejí soudnost.
Snad celá řada H2-9 je celkem rozumnej krok pro někoho kdo se chce někam zařadit a naučit se pracovat s fotkou, ale je to poloviční řešení.A čekám kdy si Sony konečně uvědomí že RAW je už standart i na kompaktu
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).