Fotoaparát s kvalitním videem

  • Kamosv
    Kamosv
    Autor
    07.11.2019 22:04

    Ahoj,
    chtěl bych vás požádat o radu, jaký vybrat set těla a objektivu. Fotoaparát bude používán primárně pro focení sportovních akcí v různých podmínkách (venku i uvnitř, i za horších světelných podmínek). Často bude používan pro záznam videa, proto by měl být schopen kvalitního FullHD videa (ideálně i 4k, není však podmínkou), s možností vyššího fps kvůli zpomalení videa.

    Celková cena by měla být cca 33.000,- Kč s DPH.

    Díky za každý typ

  • E.B.E
    E.B.E
    07.11.2019 23:01

    Viz vedlejší debata "jaký fotoaparát" (a spousta dalších , protože se to řeší dokola a dokola) Málo konkrétní dotaz. Kvalitní fullHD video zvládnou i deset let starý těla. Rychlost a zvládání těžkých světelných podmínek je otázkou dražších fotoaparátů, ale to nejdůležitější (a nejdražší) jsou světelné objektivy, potřebné právě pro sport, zvlášť halovej, kde světlo chybí. Předpokládám spíš delší ohniska. Těžko budeš fotit padesátkou na place. Takže těch třicet tisíc je jen cena slušného a jediného skla. Bez fotoaparátu :-(

  • Bellifortis
    Bellifortis
    15.11.2019 11:45

    Ahoj, zrovna v říjnu jsem zakoupil Canon 90D a myslím, by to byl pro vás ideální foťák, se základním objektivem EF-S 18-135mm. Ale stojí 40 litrů, takže abychom se vešli do 33k, je dobrá varianta vzít Canona 80D. Oproti devadesátce má rozlišení 24 MPix namísto 34 a nemá video 4K, jenom Full HD ale s 60sn/s . Nový stojí asi 28k, takže vám zbyde na Adapter PZ-E1 (lze nasadit na ten základní objektiv), který umožní plynulý posuv zoomu. Vyzkoušeno na fotbale,házené,cyklistech a autech na dálnici, funguje to výborně. Dále jsem dokoupil monopod, tolik se video netřese. A jak píše E.B.E nákup dalších a delších světelných objektivů bude finančně náročné.

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse