Sinaj a jeho podvodní svět

  • Helena Macenauerová
    Helena Macenauerová
    Autor
    08.06.2007 16:43

    Do Egypta jsem se jela hlavne potapet - Vojto, kapnul jsi na to :)) Jinak, Mojzisova hora - to je biblicky pojem, nase ceske i slovenske hory mam prochozene, mam je moc rada a nedam na ne dopustit, tady jde ale o cestovani, ktere neni nijak zavratne drahe, vystup je v noci v procesi, velbloudi kolem vas, hora vyssi nez 2000metru, to se u nas zazit neda, ..."Proc musis jezdit porad nekam do tramtarie?", to mi říkávala babicka :), me cestovani nabiji a obcas proste musim...

  • Ne_RAY
    Ne_RAY
    08.06.2007 17:20

    TO Helena Vnijakom pripade som nechel urazit teba ak si to tak pochopila tak sa OSPRAVEDLNUJEM. Jednoducho mam averziu voci Panasonicu pretoze su to fotaky neskutocne nekvalitne a naozaj nestoja nai za tie prachy za ktore ich predavaju. Cudujem sa ze Leica s nimi spolupracuje. A na margo clanku clanok je fajn a z na tu cas kde sa mi naozaj zda ze ti panasonic trosku zaspozoroval nejaku cast pretoze cast tohoto cestopisu je ako reklama na novu TZ3 a na ich puzdro ktorym sa snazia dobehnut zameskany cas oproti SONY ktory podvodne puzdra vyraba uz aspon 5 rokov.

  • Helena Macenauerová
    Helena Macenauerová
    Autor
    08.06.2007 23:52

    To Ne_RAY: potesila me tva odpoved, dekuji. Nebylo by ode mne seriozni ani objektivni zde vyslovit, ktera firma je lepsi ci horsi. Presto tvrzeni: "...fotaky neskutocne nekvalitne.." mi prijde v dnesni dobe uz nerealne...Panasonic sve kompakty v posledni dobe zlepsil, svedci o tom i cisla: loni byl na nasem trhu ze 4. mista druhy a letos utoci na prvni misto. Mne se osobne libi model LX2, ktery jsem videla u nekolika profesionalnich fotografu jako kapesni k zrcadlovce. Cilem clanku je ukazat, ze kompaktem, kterym foti vetsina foto-amateru na dovce, se daji udelat slusne fotky, prestoze se potapite poprve. Jedu zitra na tyden do Polska na duny, tak se predem omlouvam, ze nebudu reagovat. AHOJ.

  • Ne_RAY
    Ne_RAY
    09.06.2007 22:02

    Prajem nech ti vyjde svetlo a pocasie. A na margo panasonicu mal som FZ30 a bola to ta najhorsia kupa ten fotak robil obrovsky sum uz nad ISO200 co mi prislo komicke ked som porovnal fotky s kamaratovou D50 kde ISO200 iba zacina a ceny se moc nelisili. K predajnosti kompaktov, to ze panasonic boduje je hlavne dobrou marketingovou strategiou davaju do kompaptov vkle opticke zoomy a vela laikov si hlavne preto ten fotak kupi pretoze to ma obrovsky zoom je to male a HLAVNE lacne a za dalsie si zaplatia REKLAMU u ludi ako si ty a ak nejaky amater cital tento cestopi tak sa stavim ze behom tyzdna bezi do NAY si ho kupit pretoze ZHODOU OKOLNOSTI a URCITE to bude jenom nahoda je panasonic TZ3 prave v akcii na celom slovensku za bezkonkurencnu cenu pre fotak s 10x opticky zoomom za 11 000Skk. Tak toto je odpoved an tvoj argument ako panasonic stupa na nasom trhu.

  • Jirka L
    Jirka L
    12.06.2007 17:03

    To: Ne_RAY Obdivuji klidné reakce paní HELENy na Vaše stupidní příspěvky. Já bych tak klidný nebyl, ale na druhou stranu mě uklidňuje, že jste ouplně mimo mísu. Srovnávat kompaktík se zrcadlovkou totiž postrádá smysl, stejně jako mít drahé tělo zrcadlovky a na něm setový objektiv za pár šupů (to k tomu cenovému srovnání). Máte-li averzi k Panasonicu, běžte brečet na jiné fórum, tady se myslím většinou scházejí lidé, kterým je šuma fuk značka, kterou někdo na něco použil a věnují se spíš focení... Mně to jako reklama na Panasonic nepřipadá, je to spíše článek zkušenostech s focením za určitých podmínek a v určitém prostředí.

  • FGR
    FGR
    13.06.2007 22:17

    Urcite zaujimavy report, ale to fotenie pod hladinou...a este s takym fotakom. Usetrite si nervy, tie peniazky vrazte do starej 5050ky, ktora vam urcite prinesie ovela kvalitnejsi vystup a hlavne vacsi rozsah manevrovania v ramci plneho manualneho modu. Takyto fotak je len vydareny marketingovy tah, s cielom nalakat co najviac "analfabetov". Pod hladinou sa s "automatikou" poriadne fotit neda. Ohnisko, moznost pripojenia sirokouhlej predsadky, RAW, operacna hlbka puzdra, len par veci, ktore by mali uputat vasu pozornost a to skor ako si takyto pristroj kupite.

  • Jaromír Staněk
    Jaromír Staněk
    13.06.2007 23:01

    jen poznámku, to není barakuda, jak uvádíš... ale ve srovnání s barakudou velmi mírumilovná rybka ;-)

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse