Fotomobil

  • Lukas147
    Lukas147
    Autor
    23.09.2019 15:01

    Ahoj, možná mě zlynčujete, ale poradíte nějaký kvalitní fotomobil? Na ceně nezáleží.

    V podstatě jsme zkouknul DxOMark - Líbí se mi Huawei P30 Pro, Samsung Galaxy S10 ale otázkou je, jak promluví do žebříčku nový Iphone 11, který má podle prozatímních recenzí velmi dobré fotografie. Tady v podstatě Huawei chválí taky ( https://www.smartmag.cz/nejlepsi-fotomobily/ )

    Vaše názory na fotomobil vítám...

  • Jan  Pánek
    Jan Pánek
    Admin
    23.09.2019 15:20
    Reaguje na Lukas147 23.09.2019 15:01:

    "Ahoj, možná mě zlynčujete, ale poradíte nějaký kvalitní fotomobil? Na ceně..." - zobrazit celý komentář

    Dobrý den,
    nezlynčujeme Vás, nebo Vás aspoň nezlynčujeme všichni ;-)

    Předně byste měl naznačit, co chcete fotit, protože se zde pohybujeme od 20 tisíc korun nahoru, což jsou peníze, za které by v jistým situacích byl lepší plnokrevný foťák. Ale zase jsou situace, kdy je lepší mobil.

    Otázku DxOMarku bych raději neotvíral, protože někdo se podle toho orientuje a někdo jiný to považuje za nesmyslná vyteoretizovaná čísla. Osobně bych se podle toho nerozhodoval, ale jen mírně bych se podle toho orientoval.

    Nevím, zdali jste fotograf přecházející z (bez)zrcadlovky nebo v jaké fázi svého fotografického růstu jste, každopádně bych se zaměřil i na praktickou stránku věci, tedy jestli mobil umožňuje výstup v RAW ze všech objektivů, či jen z hlavních dvou a podobně. Z technického hlediska dnes zřejmě platí, že čím novější, tím lepší, protože vývoj nejen na straně čipů a objektivů v mobilech jde neskutečně kupředu, ale zlepšuje se i výkon, který je potřeba pro umělou inteligenci, jež fotky zbavuje šumu či vytváří efekt bokehu.

    (Na velmi otevřenou otázku, velmi otevřená odpověď - i pro další diskutující bude lepší, když více specifikujete, jak fotíte, proč fotíte a co chcete fotit.)

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse