-
Diskuse ke galeriím |
9
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
6
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
5
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Fotoaparáty a fototechnika |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
Nejsem velký fanda DSLR, přiznám se, že jsem jako minoltista pouvažoval chvíli o D7D, ale zatím fotím na kino. Tohle je první DSLR, jež mě chytla za osrdí na první pohled, líbila se mi tím, jak moc připomínala foťák. Slovem foťák myslím MF zrcadlovky jako Pentax, Olympus, Minolta, Nikon, Praktica, Canon... ze zlaté éry kinofilmu. Takže děkuji za vyčerpávající test.
trhač: ... srovnávat D7D s tímhle ... :-) to opravdu nelze ... "nebe a dudy" ...
zdá se to jenom mně, nebo jsou všechny fotky podexponovány?
Stavový displej mně na E-400 nechyběl (díky informační tabulce nastavení na displeji), ale to je věc názoru, při potápění jej patrně využijete. Šum lze nejlépe posoudit na velkých plochách, při 400 ISO jej najdu, když hodně hledám, při 800 ISO je vidět, ale neruší, při vyšších ISO pak začne být problémem. Ale ani při ISO 1600 nedochází k dramatické ztrátě detailů, jako u některých jiných značek (ta je patrně mj způsobena silným potlačením šumu).
Neviem ako v Cechach, ale u nas na Slovensku sa predava okolo 39 000 Sk. To je fakt brutalna cena a
neviem ci sa k tomuto pristroju hodi. Ved za tu cenu sa da kupit ovela lepsia zrkadlovka inych znaciek (Canon, Nikon), tak nechapem kto to kupi.
A este jedno: "najmensia a najlahsia na svete" To ma
akoze oslovit fotografov? Mozno niektorych.
Mě by hlavně zajímala velikost hledáčku, zda je větší než např. u E 300, E 330 atd. Fotím hlavně namuálními objektivy a hledáček je u mě důležitej.
Domnívám se, že hledáček je stejně velký (nebo malý)jako u E-500. Neměl jsem však možnost porovnat oba přístroje vedle sebe. V hledáčku bude patrně použita lepší matnice, neboť šlo lépe manuálně ostřit, než u předchozích typů. Může to však být jen můj subjektivní dojem.
Muze to byt zajimave reseni na cesty, zejmena pokud je skutecne pravda, ze kombinace optika-snimac produkuje velmi dobre vysledky (chtelo by to porovnat s prislusnymi konkurencnimi systemy). Cela rada fotografu muze byt pripravena udelat kompromis na rychlosti a primocarosti ovladani ve prospech velikosti a vahy pri zachovani opticke kvality.
Rodriges, fotime na dalku, co ze jsi tam tak dlouho nicim neprispel? Ja prodal tisicovku objektiv, poridil ponekdu vetsi stroj a ted se venuju foceni trosku vzdalenejsich objektu :-).
Hanzal & Cvrk: hele, neopakuje se tahle vase zabavna diskuse pod kazdym prispevkem :-))
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).