Proč fotit do formátu RAW a práce s ním

• daniel vojtech
    daniel vojtech
    26.06.2006 18:01

dobry den, ja mam vyzkousene ze maximalni tonalni upravy bez ztraty kvality je O,6 EV, pak uz kresba s prepalu je nahrazovano sedou atd... 2 EV je uz trochu nesmysl... zkouseno s P 22 a nikon D2X a softwarem capture one

• Pepa Stříbrský YOUZZA
    Pepa Stříbrský YOUZZA
    26.06.2006 19:00

pěknej článek, Ondro :)
    ať se daří

• Ondřej Prosický
    Ondřej Prosický
    Autor
    26.06.2006 19:07

mullen:
    Ten rozsah úprav (v EV) byl uveden pro chybně zvolenou expozici, ale s plně zobrazenými světly. Jinak to samozřejmě neplatí. I když je ještě obrazových informací v "přepalech" hodně, není RAW všemocný.

• Karel  Pagačík
    Karel Pagačík
    26.06.2006 20:54

Ondro moc dobrý článek,ikdyž většinu věcí znám a používám stejně,přečetl jsem ho celý.Taky jsem se přistihl,že přemýšlím jako malý Jarda jestli nedělám převodem a úpravami z rawu něco nepatřičného.Ale jak píšeš na konci digitál ještě není v konečné fázi a proč mrhat pracně odvedený čas ranním vstáváním,čekáním na pravé světlo či okamžik technicky jen průměrnou fotografií.Jinak do capture one jsem pronikl a program si nemohu vynachválit
    Karel

• Mirek Elsner
    Mirek Elsner
    26.06.2006 21:59

mullen pise:
    "mam vyzkousene ze maximalni tonalni upravy bez ztraty kvality je O,6 EV, pak uz kresba s prepalu je nahrazovano sedou atd... 2 EV je uz trochu nesmysl... zkouseno s P 22 a nikon D2X a softwarem capture one"

U ACR je to skutecne tak jak autor pise. Myslim, ze je to obecne znamy argument uzivatelu ACR versus Capture One.

• to už je dávno
    to už je dávno
    27.06.2006 00:33

Ahoj, tak jsem to přelouskal, pěknej článek :-) Aspoň vím co od RAWu čekat ;-)
    Jinak celkem zajímavá archivace :-p
    Dik, ahoj :)

• Kolbiš
    Kolbiš
    27.06.2006 07:20

Ondro. Příjemně mne překvapilo zjisštění, že jsi si pro převod oblíbil Digital Photo Professional. Tento program byl dodaný k mému EOS350D v nějaké staré verzi a za ten rok co ho používám ho Canon velmi zdokonalil. Přesto kolem sebe pořád slyším spoustu nadávek na něj. Ale podle mne od lidí, co znají jen tu starší verzi.

A ještě pro "rv": Já jsem možná pako, ale já fotím do RAW i děcka jak si hrají na pískovišti :o).

• Dizzy
    Dizzy
    27.06.2006 07:53

Musim souhlasit s "vacma". RAWShooter je skvely software. Nabizi vse cemu dava autor clanku prednost. Moznost uprav, rychlost, davkove prevody a je volne ke stazeni :).

• Milan Spurný milans
    Milan Spurný milans
    27.06.2006 08:19

Nevím jak dlouho bude RAWShooter volně ke ztažení, mám dojem, že si ho firma Adobe koupila jako novou "hračku"

• Dizzy
    Dizzy
    27.06.2006 09:56

to milans: ajajaj a ja si na nej uz tak zvykl.

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse