-
Diskuse ke galeriím |
9
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
5
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
3
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
Bohužel, co se týče nezmíněné ekonomiky provozu (chápu, že provést jakékoliv exaktní měření je obtížné) jsou na tom všechny inkjetové tiskárny prakticky stejně, tj téměř nepoužitelné. Plně vykrytá A3 na kvalitním fotopapíře vychází kolem 100-130 Kč... Stejně velká fotka z labu vyjde zhruba na polovinu...
Na mě recenze působí nedotaženě. Pokud se mám totiž rozhodovat, na čem budu v budoucnu své fotky tisknout, musím znát ekonomické aspekty tisku. Když už jste tiskárnu testovali, měli jste otestovat i tuto stránku věci. Pokud koupím tiskárnu za 20 tisíc, musím vědět, že z jedněch náplní - jejichž cenu jsem se taky nedověděl, nevytisknu dvě fotky. Dále předpokládejme, že budu-li chtít investovat do podobného zařízení, budou na mé rozhodování mít vliv nejen peníze samotné, ale taky kvalita tisku a jeho stálost. O ceně náplní taky nepadlo ani slovo a o subjektivní kvalitě tisku jakbysmet. Porovnávat originál a jeho vytištěnou kopii způsobem, který jste zvolili, mi připadá komické. A tak, jediné, co jsem si z recenze vzal, jsou jasně převažující nevýhody nad výhodami. Nemožnost tisku panoramat je tristní. Na druhé straně za výhodu nemohu považovat, že v souboru inkoustů přibyla zelená. Pro mě je důležitá kvalita tisku a jestli ho tiskárna dosáhne z jednoho černého a jednoho červeného inkoustu, nebo z padesáti pěti různých jiných, je mi jedno. A tak beru článek jen jako informaci o tom, že podobné zařízení existuje a dá se koupit.
Biker: A3 z labu za 50-65Kc? Tak to mi prosim napis, kde. Za 80/ks (v akci 3 za cenu 2) bylo to nejlevnejsi, klasicky kolem 100-120...
Taffey - ta zelená je hodně podstatná - můžu říct, že jsem ještě neviděl tisky z barevné tiskárny s větším gamutem a vůbec působivějším podáním, než má 9950. Hlavní slabinou je horší BW tisk, to je hlavní důvod, proč jsem si koupil R2400. Tím neříkám, že recenzent kecá - on ten BW výstup není nějak tragický, ale prostě se dá dostat o hodně dál.
S těmi panorámami to není tak docela pravda - 9950 sice neumí roli, ale maximální délka "Custom" formátu je tuším asi 80-90cm, takže s trochou snahy se na nastříhanou roli dá udělat výstup docela dlouhý.
Volba mezi Epsonem R2400 a i9950 není vůbec jednoznačná, Canon je pro mě jasným vítězem v barevné fotografii, Epson zas v BW, rolích a asi i životnosti. Volit je nutno podle osobních preferencí a potřeb.
Bohužel musím souhlasit, že úroveň recenzí tiskáren na fotoaparatu dobrá není, psal jsem to už dříve u R2400. Metody k odhadu ceny výtisku existují a nejsou nijak nedostupné. A ani jiné z argumentů pro volbu, které tu uvádím, nějak z recenze njsou vidět. Škoda...
jirif - ale jo, Fotolab teď dělá za 65,- Bohužel kvalitou je spíše nižší, dodací lhůta reálně tak týden a má to i jiné háčky. Laby s vyšší možností ovlivnění a rychlejší odezvou jsou už kolem zmíněných 130,-, čemuž už inkjet celkem konkurovat umí...
Ja s ni jsem maximalne spokojenej nakladove si nestezuju - tisknu hlavne A4 ale co se tyka barevne vernosti, ostrosti a rychlosti a presnosti tisku - fakt je to pecka. Mrzi me ze netiskne z role ale stejne bych to vyuzil jen parkrat. Jinak ve s rovnani s Labem bez ohledu na cenu je pro me dulezite barevne podani a to vam zadny ale zadny lab nezaruci - jedna fotka u jednoho labu v cb provedeni pokazde v jinem tonu - kdyz si u me par lidi vytisklo fotku a srovnalo ji s labem zjistili, ze to co vylezlo z tyhle Canonky bylo takovy jaky to nafotili - a to je pro me velmi dulezity. Jinak co tak mam vyzkouseny - na jinej papir nez na jejich bych netisknul.
biker: Ano, jsou laby ktere to udelaji levne ale nikoli kvalitne. Pokud pocitas cenu takovychto labu, tak pocitej cenu tisku na neoriginalni papir s neoriginalnimi inkousty - cena bude srovnatelna a kvalita taky .... ;o)
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).