• David Skoumal
    David Skoumal
    14.06.2005 03:33

Kliknul jsem si na obrázky, ale objevily se tam jen strašně rozmazané a nekvalitní fotky. Neměl by autor článku ve svém archivu něco lepšího? Pokud nás třeba chce motivotat :-))

• Andrej Macenauer
    Andrej Macenauer
    Autor
    19.06.2005 22:57

Fotografování vitráží je ve skutečnosti záležitost technické dokumentární fotografie. Takovéto fotky musí mít perfektní technickou úroveň. Prostě žádné lovení zdálky. Tohle není obor pro 99.9 procent čtenářů FA. Fotky v článku jsou značné výřezy ze skenů - lovení zdálky. Kvalita sice není profi, na druhou stranu jsem netušil, jak tak okna jsou krásná a je škoda tyhle detaily neuvidět a nefotit. Na to nepotřebujete výbavu, jako používá kolega, co ho zmiňují - objektivy s ohnisky 500 mm - 1000mm.

• Tomáš Kodýtek
    Tomáš Kodýtek
    22.07.2005 14:29

Obrázky opravdu nestojí za nic, taky mám pocit, že by autor měl mít lepší, když o tom píše. Já sice chápu, že se jedná o komplikovanou práci, ale těch 99,9% mi připadá trochu přehnané...

• Lukáš Steklý
    Lukáš Steklý
    28.06.2006 21:05

Je pravda o tom že by ty fotky mohli být mnohem kvalitnější, ale souhlasil bych s tim že na nějaké detaily je zapotřebí teleobjektiv, ale nezmiňuje se v článku o 500 - 1000 mm ohnisky. Jinak co se týče rad kdy je fotit, v jakém světle, tak se mi to líbí, to je dobrá připomínka. Já jsem jednu vitrážovku udělal a po přečtení tohoto článku jsem si uvědomil, že venku bylo zataženo a trochu pršelo, tak jsem měl vlastně štěstí.
    Když byste už si šli vyfotit vitráž ve Svatovítské katedrále tak můžete také zajít do Vodičkovi ulice a vyfotit si Teslu, je to pěkná modernější vitráž.

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse