-
Diskuse ke galeriím |
9
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
6
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
5
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Fotoaparáty a fototechnika |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
pěkný článek...co se týká pevné padesátky na plnou díru, myslím, že se to týká asi všech běžných (ne Leica) padesátek, alespoň co slyším zkušenosti kolegů.
Skoro se mi chce napsat: "dokonalé..."
Kulihrasek: Zajimave poctenicko a ceny FD v bzarech taky .... ;o))<br>Vašek: Jo, 50 jsou na tom fakt většinou skoro stejně bez ohledu na značku ....
Skoda, ze o problemech plne otevrene EF50 1.8 se clovek dozvida takhle pozde. Sam jsem ji pred par tydny koupil na zaklade netovych recenzi a diskusi. Proste ji za $70 nelze nemit...
Ale v realu se ukazalo, ze je pouzitelna az od F4 dolu.
Pro zajemce jsem par testovacich obrazku hodil na www.vabrousek.cz/PhotoTest. Je to sice anglicky, protoze mi par skel pujcili expati od nas z prace, ale moje anglictina je jednoducha a obrazky a tabulky mluvi za sebe...
Díky Kulihrášku za perfektní článek! S takovou důkladností to muselo dát hodně práce, ale doufám, že se dočkáme dalších takových.
k zaveru mi chyba par obrazkov, hlavne co sa tyka tvrdenia: "objektiv jsem zkoušel v celém rozsahu a širší konec (24-28mm) je o poznání slabší než zbytek zoomu."
presne toto by som chcel vidiet
diky vsem za komentare!
Clanek je to pekny a dobre odvedeny, jenom nevim jestli to spatne chapu. Na zacatku pisete o tom ze se muze zdat nekomu, ze se srovnava nesrovnatelne. Me se to ale zda i tak. Srovnavat dva objektivy za par stovek s objektivem za par desitek tisic? Videl bych asi jako dost bidne ,kdyby tento zoom vysel hure nez ony pevna skla...
meritek pro porovnavani existuje mnoho, jednim z nich je cena, ovsem cena a vysledna kvalita jsou veci, ktere nemusi spolu nutne souviset...
kupte si ojety 28-135IS, bude stat rekneme 10x nasobek FD 50/1.4, ziskate lepsi sklo?
odpoved neni jednoducha, na ohnisku 50mm je FD sklo mensi, lehci, mene napadne, svetelnejsi a kresba na vsech clonach lepsi...
u EF ziskate IS a AF, coz muze byt v nekterych chvilich dulezitejsi, o moznostech zoomu ani nemluvim...
Moc hezkej clanek!! Bude nekdy neco podobnyho i o fd zoomech? :o)
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).