Je Canon FD mrtev? III.díl

• Ten jehož šíři nelze změřit
    Ten jehož šíři nelze změřit
    28.04.2005 13:28

pěkný článek...co se týká pevné padesátky na plnou díru, myslím, že se to týká asi všech běžných (ne Leica) padesátek, alespoň co slyším zkušenosti kolegů.

• Petr Koritina
    Petr Koritina
    28.04.2005 13:37

Skoro se mi chce napsat: "dokonalé..."

• Michal Kupsa
    Michal Kupsa
    28.04.2005 14:44

Kulihrasek: Zajimave poctenicko a ceny FD v bzarech taky .... ;o))<br>Vašek: Jo, 50 jsou na tom fakt většinou skoro stejně bez ohledu na značku ....

• Pavel Vabrousek
    Pavel Vabrousek
    28.04.2005 16:37

Skoda, ze o problemech plne otevrene EF50 1.8 se clovek dozvida takhle pozde. Sam jsem ji pred par tydny koupil na zaklade netovych recenzi a diskusi. Proste ji za $70 nelze nemit...
    Ale v realu se ukazalo, ze je pouzitelna az od F4 dolu.
    Pro zajemce jsem par testovacich obrazku hodil na www.vabrousek.cz/PhotoTest. Je to sice anglicky, protoze mi par skel pujcili expati od nas z prace, ale moje anglictina je jednoducha a obrazky a tabulky mluvi za sebe...

• Jan Trkal
    Jan Trkal
    28.04.2005 17:43

Díky Kulihrášku za perfektní článek! S takovou důkladností to muselo dát hodně práce, ale doufám, že se dočkáme dalších takových.

• Jozef Jurcik
    Jozef Jurcik
    29.04.2005 03:43

k zaveru mi chyba par obrazkov, hlavne co sa tyka tvrdenia: "objektiv jsem zkoušel v celém rozsahu a širší konec (24-28mm) je o poznání slabší než zbytek zoomu."
    presne toto by som chcel vidiet

• kulihrasek 1
    kulihrasek 1
    02.05.2005 09:01

diky vsem za komentare!

• Josef Havlik
    Josef Havlik
    04.05.2005 10:48

Clanek je to pekny a dobre odvedeny, jenom nevim jestli to spatne chapu. Na zacatku pisete o tom ze se muze zdat nekomu, ze se srovnava nesrovnatelne. Me se to ale zda i tak. Srovnavat dva objektivy za par stovek s objektivem za par desitek tisic? Videl bych asi jako dost bidne ,kdyby tento zoom vysel hure nez ony pevna skla...

• kulihrasek 1
    kulihrasek 1
    06.05.2005 10:26

meritek pro porovnavani existuje mnoho, jednim z nich je cena, ovsem cena a vysledna kvalita jsou veci, ktere nemusi spolu nutne souviset...

kupte si ojety 28-135IS, bude stat rekneme 10x nasobek FD 50/1.4, ziskate lepsi sklo?

odpoved neni jednoducha, na ohnisku 50mm je FD sklo mensi, lehci, mene napadne, svetelnejsi a kresba na vsech clonach lepsi...

u EF ziskate IS a AF, coz muze byt v nekterych chvilich dulezitejsi, o moznostech zoomu ani nemluvim...

• Kristinka Trnková
    Kristinka Trnková
    08.05.2005 20:04

Moc hezkej clanek!! Bude nekdy neco podobnyho i o fd zoomech? :o)

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse