-
Diskuse ke galeriím |
8
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
Když už jsi srovnával barevné podání HP tiskárny a digilabu, používal jsi ICC-profily obou zařízení? A co obluha v labu - dělala ti nějaké korekce a měla vyplou funkci autokorekce?
mimac: Ne, vytvořil jsem jeden soubor s ponechaným původním profilem z aparátu a uložil jsem to na kartu. V labu jsem to nechl udělat standardním způsobem, jako běžnou zakázku bez jakékoli konzultace s obsluhou. Pak jsem tutéž kartu vložil přímo do tiskárny a vytisknul - opět bez jakýchkoli dalších zásahů.
díky za info - takže opravdu jako běžný "laik-uživatel"
mimac: Jo, přesně tak - o profilech a jednotlivých podrobných nastaveních by se daly popsat stohy stránek a většina běžných uživatelů (včetně mě) tomu stejně až tak úplně do podrobna nerozumí a proto jsem raději zvolil laičtější a amatérským forografům srozumitelnější formu článku.
Dakujem za clanok. Kupujem tlaciaren a prave CB tlac je jednou zo zakladnych podmienok. Podla clanok na Internete existuju len dve uspokojive cesty: tlac na Epsone pomocou CB inkov z tretich stran (velmi dobre vysledky, ale neviem ako su dostupne naplne v Europe) alebo talciarne od HP.
Zaujimalo by ma porovnanie HP 7960 vs. HP 8450 - podla specifikacie by vysledky mali byt dost podobne.
Michale, mel bych par dotazu:
- na prvni strance pises ze je mozny potisknout i CD a DVD a na strance 4 v nevyhodach uvadis "chybi moznost potisku CD"...ne ze by me to u foto-tiskarny trapilo, ale upresnit by to chtelo...:-)
- zajimalo by me, co si mam predstavit pod tim, ze jsi soubory "upravil přesně pro formát A4"...to jsi upravoval pro lab presne DPI na rozmer papiru, nebo jen pomer stran, atd???
- labu jsi dal informaci "zpracovat fotku bez uprav", nebo do ni nejak zasahovali korekcema???
BTW, dva dny tomu nazad sem koupil HP 7760. Umoznuje pouzit soucasne "jen" dve tiskovy hlavy - jednu barevnou a druhou bud foto nebo cernou nebo tu triodstinovou sedou...kdyz ctu jak si pochvalujes tisk CB fotek, budu muset tu sedou barvu koupit a vyzkouset. Az to prubnu, dam vedet svoje dojmy...:-)
Diky za odpovedi na dotazy.
Petr
fero33: Bohuzel s CB inkousty Epson nemam zadnou zkusenost. Pro porovnani parametru jednolivych tiskaren HP doporucuji pouzit jednouchy a prakticky porovnavac paramtru na strankach HP.cz
Qwert: Mas pravdu, chybicka se vloudila, potisk CD neni u HP-8450 k dispozici, uz jsem to opravil v textu. Obrazovy soubor jsem prizpusobil rozmerum A4 a nastavil asi nejcasteji pouzivane rozliseni 300dpi. Do labu jsem prisel jako bezny zakaznik, dal jim kartu a rekl jen, ze z toho chci A4 - nic vic.
To Kapsa:
docela se mi osvedcilo rikat jim v labu, ze to chci bez uprav. Pak totiz ty si fotku vytisknes doma tak jak chces, ale v labu ti muzou udelat korekce jaky oni uznaji za "vhodne". Fotky se teda muzou lisit. Bylo by lepsi jim to rict a pak porovnat "skutecny" vysledky z toho souboru...:-)
Petr
Qwert: Ja vim, taky se mi to osvedcilo ale v tomhle pripade jsem to umyslne nechal na nich, obsluha je proste taky soucast labu. U tisku na tiskarne jsem taky jen zasunul kartu a stisknul "PRINT" .... ;o)))
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).