-
Diskuse ke galeriím |
9
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
6
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
5
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
3
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
Fuji opět nezklamalo a udělalo další paskvil - skvělý čip v mizerném těle. Je sice hezké, že to má vertikální grip, ale bez ovládacích prvků i na gripu je to k ničemu. To budu muset pro každou změnu třeba clony přechytávat zpátky, abych se dostal na rollery?
Taky nechápu, proč by kvůli tomu, že má jen 6,17 MPix, tento přístroj neměl být zařazen do kategorie profesionálních? Vždyť Nikon D2H má jen 4MPix, starší Canon taktéž (přitom spolehlivě natrhne tomuhle p*del). Myslím, že profící by si ho nekoupili ze zcela jiných důvodů než "malého" rozlišení.
A vůbec se mi recenze moc nelíbí, kde jsou třeba nějaké ukázkové fotografie? Z čeho mám poznat, že má přístroj vynikající podání barev?
To že se ti recenze nelíbí, je samozřejmě možné, nevím co by ji jsi asi od něj očekával. Večer až budu doma sem dám odkaz na fotku s pletí.
Co se týká ovládání, umíš si představit jak asi vypadá zduplikované kompletní ovládání? Já tedy ne... to by tam už nezůstal prostor na držení. A to, jestli někomu někdno natrhne p*del, to je tvůj subjektivní názor, tohle test na jeden přístroj a nikoliv srovnávací test s ostatními.
Mirek
Nesouhlasím s mk.... měl jsem S3pro k vyzkoušení a dynamický rozsah překonává kinofil. Výstupy jsou skutečně skvělé - profesionální. Podle mého názoru je to plnohodnotná náhrada kinofilmu!!!
Hned jak to pujde tak si ho koupím!
No kdyby stál jako D70tka tak by bylo o čem uvažovat. Pokud ale jak píšeš ukládá RAW 10 vteřin tak je to nanic. Uniká mi smysl rvát určitě skvělý čip do vykastrované F80tky.
2rach: no, samozřejmě cena je zatím vysoká, ale s tou kastrací to není tak jak říkáš. Samozřejmě to není mašinka určená pro sport atd. Je také otázkou, kde ten nejvyšší fotmát použít. Pro studiovou, portrétní a módní fotografii můžu jen doporučit. Jen tak na okraj, v prosinci bylo dovezeno do ČR cca 40 přístrojů a byly rozebrány, takže asi zasvěcení ví proč to kupují.
Mirek
Souhlas s Mirkem, myslím že je třeba si napřed ujasnit, k čemu je aparát určen.
Akorát nevím, odkud všichni recenzenti S3ky opisují, že S2 má SR čip a ještě k tomu přidaj ten obrázek. S2 má standardní Super CCD, to, co je na obrázku je SR čip z řady S20/F700 v porovnání s S3. Jinak ten dynamickej rozsah je to, co dělá tenhle foťák zajímavým, o čemž se v recenzi moc nemluví, ani se v tom smyslu nijak netestoval, což je škoda. Já jsem zkoušel fotit krajinu v protisvětle a výsledek mi vyrazil dech, nikde žádný slitý černý ani bílý místa. Docela výrobci věřím, že dynamickej rozsah vzrostl o 400% (2EV) proti S2
2biker_x: máš pravdu v tom, že škála je úžasná. Když jsem přístroj odvážel z Prahy, tak byla mlha, namrzlo a fotil jsem oblohu v protisvětle. Bohužel jsem to fotil na RAW. Kolega co jel se mnou si obrázky stáhl a při nemožnosti si pohrát s RAWem mi je smazal. Pravdou je že na dipleji nebilo nic vypálené ani slité.
Obrázek ukazuje pouze předešlou verzi čipu, nikoliv čip z S2 Pro.
Mirek
Ja bych to s tou dynamickou hloubkou zas az tak slavne nevidel. Na teto adresse je celkem jednoduchy test a srovnani s 20D. Histogram mluvi sam za sebe.
http://www.tomaskaspar.com/fujiS3.htm
Na konecne tisku je dynamicka hloubka o malicko lepsi, ale zadny zarzrak. jinak celkova rychlost fotaparatu a jeho operativnost je podstatne pomalejsi nezli napr Canon 20D , ktery je porad o $1000 levnejsi. Fujifilm ma hodne co dohanet, dle meho nazoru.
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).