-
Diskuse ke galeriím |
9
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
6
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
5
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
3
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
Volal jsem kvůli tomu do dvou obchodů a v obou mi řekli, že je to stejné jako u modelů Z-1 a Z-2 - to ale nic neznamená ;o)) - technické údaje dávají za pravdu spíše vám, bohužel si to teď nemám kde reálně ověřit a nemohu si na to už ani zpětně vzpomenout. Nicméně připouštím, že jsem to mohl poplést a pokud se tak stalo, tak se moc omlouvám - dělal jsem to hned po Z10 (kde to je 100% stejně jako u Z-1 a Z-2) a tak jsem to asi nějak poletl dohromady. Každopádně to ještě prakticky prověřím a případně zjednám nápravu ....
Tak se mi to přeci jen podařilo s pomocí Radika prokazatelně ověřit a máte pravdu. Moc se omlouvám a článek bude obratem opraven.
P.S. - A taky moc dík, bez vás bych si toho určitě nevšiml ....
Opravil jsem to v textu.
To Kapsa: nic se nedeje, hlavne ze se to vyresilo...recenzim zdar!
Ahoj, může mi někdo říci, jaký je rozdíl bezi šedou a černou variantou? Je černé tělo pevnější, nebo jde jen o estetický rozdíl?
Bratranec: Rozdíl je skutečně jen v barvě ....
Včera sem si Z3 koupil a mám několik prvních zběžných poznatků. Předtím sem měl a mám Z1, takže hlavně porovnání. Z3 má horší displej. Oba rychlostí. Zadní (78.000) ještě rozlišením. Hledáček má stejný jako u Z1 (113.000), ale pomalý. U Z1 mám krásný plynulý pohyb bez šmouh, u Z3 se o plynulosti moc mluvit nedá a šmouhy dělá. Nevím, proč to tak je, ale docela mě to mrzí - tam, kde sem u Z1 měl ostrý plynulý obraz - člověk, který rychle hýbe foťákem, aby udržel něco rychlého v hledáčku, ví o čem mluvím, tady mám pomalejší a rozmazanější obraz. Úplně jiné podání barev. Z1 mi i při žárovce (včerejší test) a nastavení kalibrace bílé na auto podává o hodně věrnější barvy. Z3 jde do červena (oranžova). Je pravda, že to srovná předdefinovaný profil, nebo manuální nastavení bílé, ale pak se zas nedá fotit s bleskem, protože barvy sou jinde. To prakticky vylučuje z provozu kreativní programy, tam nastavení bílé záleží na automatice. (nebo sem aspoň nenašel, kde to nastavit). Nevím, jestli to není chyba kusu, nebo jestli je to obecný jev. O tom, že šetří i na pojistce na dvířka baterek a karty ani nemluvím. Vzhledově mi přijde horší...působí na mě lacinějším dojmem. Ale to je jen můj subjektivní dojem. Klady. Je rychlejší v zoomování. Celou dráhu zoomu projede skoro za polovinu doby. Občas je až moc rychlá - člověk přejede požadované přiblížení. V tomhle se opravdu snažili. Líp ostří. Určitě na blízko (má SM 1cm, Z1 4cm, zkoušel sem zaostřit v SM na hromádku cukru - osvětlení lustr, Z1 nezaostřila ani tak ze 6 cm, Z3 v pohodě na 1 cm). Zatím mám i pocit, že líp ostří i v šeru, ale ještě jsem to moc nezkoušel. Stabilizátor opravdu funguje. Nesmí se od něj čekat zázraky, ale je to poznat. Konečně je na displeji vidět, v jaké části optického zoomu jste. Menu má prakticky stejné, až na pár maličkostí. Má míň šumu. Větší zoom není až zas tak poznat. Celkově můžu říct, že jsem spokojen, kdybych předtím neměl Z1, odpadly by výtky na rychlost displeje a možná i na vyvážení bílé.
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).