• JanHl
    JanHl
    21.03.2002 10:47

    Přijde mi smutné, když nesmyslný argument plastové dráhy filmu je donekonečna omílán jako negativní vlastnost.

    Osobně by se mi líbil název "Zkusili jsme", byl by mnohem pravdivější. Čemu říkáte "test ohniskové vzdálenosti"? Test vestavěného blesku ? Někdo s tím měl spoustu práce a tu si zbytečně degraduje hloupým užíváním slovíčka test.

    Jsem kritický, ale přece nebudete u auta psát "Test točení volantem". Jinak daný "redakční test" mi osobně vyznívá jako docela pěkný přepis uživatelského manuálu. Chybí už jen značka /pr na konci.

    Neberte ve zlém, ale po dlouhé době jsem sem "mrklnul" a tohle mě tedy hodně zklamalo.

    Jan Hlinák

  • Jan Jedlička
    Jan Jedlička
    Autor
    24.03.2002 07:08

    chápu vaši námitku ohledně opakovaného argumentu ohledně vedení filmu, musím však konstatovat, že jsou zde výrobci, kteří vyrábějí jednooké zrcadlovky v této cenové kategorii s kovovým vedením filmu, určitě se nejedná o zanedbatelný fakt a proto v testech budeme o tomto parametru stále psát, s fotoaparáty jdeme přímo do terénu a přístroj skutečně zkoušíme, rozhodně s vámi nesouhlasím, že naše testy jsou pouhým opisem uživatelských manuálů

  • FERO LEHOCKY
    FERO LEHOCKY
    29.03.2002 12:11

    rád by som sa vyjadril k vami udaným záporom ako majiteľ daného foťáka: s tým zámkom blesku máte pravdu, nie je to veľmi šťastne vyriešené, ale ja mám s tým takú skúsenosť, že pri prvom kontakre s foťákom sa mi stalo,to čo vám- blesk sa samovolne uvolnil pri miernom drgnutí doň, čo ma zaskočilo a hned som si toto overoval u známeho na canone....ale môžem povedať, že od vtedy sa mi to už nestalo a vobec mi tato vada nevadí, pretože akosi podvedome o nej viem a proste blesk samovolne nevyskakuje...a ani na to vlastne nemusím myslieť, čo sa týka displeja v hľadáčiku, mne osobne nechýba,že neukazuje počet nasnímaných snímok, ale to asi každý ako je zvyknutý...v podstate môžem súhlasiť s výsledkami vašeho testu (nečítal som ho veľmi podrobne), ale k ergonómii - spomenuli ste, že vám vadí umiestneni tlačítiek AF a SPOT - ja by som napríklad ocenil, keby mi palec na ne dostal prirodzenejšie,ak si dobre pamätám, vám vadilo,že je práve na nich,asi to dost závisí od velkosti a tvaru ruky....a požiadaviek používateľa, čo vy vidíte ako zápor, ja vidím niekedy ako klad.Fero Lehocký

  • Mikuláš Šostronek
    Mikuláš Šostronek
    28.01.2003 11:26

    Výborný test na výbornú zrkadlovku! Testovaný prístroj požívam už rok, prešiel som k nemu z EOS 500 a naozaj neľutujem.

  • mira_smira
    mira_smira
    03.02.2003 18:51

    Nevím si rady. V M nebo A režimu blikají při špatných světelných podmínkách obě malé šipky stupnice expozice v hledáčku (měření je mimo rozsah), zároveň ale když změním vhodným způsobem clonu nebo čas expozice, ukazuje se na stupnici jak moc jsem mimo (přeexpozice-podexpozice). To mi není jasné. Nemůže mi zároveň říkat že expozici nelze změřit a do toho ukazovat jak jsem daleko od naměřených hodnot... Fakt nechápu. V manuálu se píše pouze o blikajících šipkách. Na obrázku tam není onen ukazatel pohybující se po stupnici. Funguje můj Dynax 5 chybně? Díky za tipy.

  • VITA
    VITA
    27.04.2003 12:17

    Děkuji za test na jehož základě jsem se rozhodl pro koupi fotoaparátu MINOLTA Dynax 5. Jelikož s focením teprve začínám,tak si nevím rady s funkcí kterou tento fotoaparát má a to přesně s pokračováním focení, když vyfotím jen část filmu a film vytáhnu s fotoaparátu. Zkoušel jsem to a snímky které tam byli se znovu přefotili.
    Píšete>>> Uživatel si může také určit, zda se má film převinout celý do kazety nebo zda má malá část filmu zůstat venku. To je neocenitelná funkce pro ty, kteří často nafotí jen část filmu a poté musí vyměnit kazetu za jinou, avšak stále počítají s tím, že zbytek původního filmu ještě někdy doexponují. Vyhnou se tak nepříjemným peripetiím při vytahování filmu zpět z cívky složitými postupy.<<<
    Děkuji za odpověď.

  • Radek Mušálek
    Radek Mušálek
    18.06.2003 09:38

    Malý komentář k tomuto fotoaparátu. Mám jej už půl roku a opravdu si myslím, že je to jedna z nejlepších kamer v poměru cena/výkon. Volby jsem nelitoval ani chvilku.

  • Zlatko Štěpina
    Zlatko Štěpina
    18.06.2004 12:53

    Děkuji za test, který mne akorát dosvědčil, že nákupem tohoto fotoaparátu jsem neprohloupil. Mám ho cca 1/2 roku a zatím je v něčem stále "chytřejší" než já, ale vše chce čas. Nejen uživatelská obsluha s vyjímkou pár drobností (mám velké prsty a tak ovládání tlačítek SPOT a AF mi občas činí potíže), ale i fotografie jsou na vysoké úrovni.
    Po začátcích fotografování s bakelitovými hračkami SMENA a VILJA před téměř čtvrt stoletím, jsem posledních 20 let používal ZENIT 12S, se kterým jsem byl a i nadále v omezené míře (ve srovnání s M D5) jsem spokojen, je to úplně jiný pohled na svět fotografie. Po dokoupení dalších objektivů s větší ohnoskovou vzdáleností a přídavného blesku si myslím, že je to velice kvalitní zařízení pro (promiňte mi tento výraz) amatérskou fotografii na profesionální úrovni a další krok ke koupi profesionálního fotoaparátu.

  • msl
    msl
    06.09.2004 16:01

    >replay: mám D5 asi půl roku a tuto možnost jsem nevyužil, předpokládám ale, že kdybych to dělal, musel bych si pamatovat (v mém případě spíš napsat) počet exponovyných políček na původním filmu, převinout ho do kazety, a po novém založení nastavit na manuální expozici a příslušný počet políček exponovat "naprázdno", tedy s krytkou na objektivu a s objektivem "pod polštářem" -- fotoaparát nemá žádnou funkci, která by umožňovala to udělat jinak, alespoň jsem na nic chytřejšího nepřišel.

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse