-
Diskuse ke galeriím |
9
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
6
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
5
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
5
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
Do kolonky zápory bych ještě přidal plastový závit stativu - což si myslím je dost zásadní nevýhoda. Zvláště pak pro ty, co rádi fotí noční scény a pod., kde se bez stativu neobejdete.
Prosím Vás.
Pokuď by to bylo možné, udělat takový test i na minoltu (např. DYNAX 404si). Velmi se mi líbí zpracování vašich tetů na fotoaparáty.( celé www stránky jsou super.
Děkuji Vám mnohokrát.
S pozdravem Pavel
Mail: pcmax@seznam.cz
Moje EOS300 má závit pro připevnění stativu kovový a ten závit snese i dost velké utažení. Je to letošní výrobek a tak je možné, že od vzniku došlo k jisté inovaci.
No, suhlasim s Alfom, ja mam tiez kovovy (teda skorej hlinikovy, lebo magnet na nho nechyta), prezavit na fotaku. Akurat, ze BP-200 ma ten zavit, zda sa plastovy.
Dovolim si male upresneni - v testu je uvedeno, ze expozicni mereni cca 9,5% plochy je mozne stiskem tlacitka "*" pouze v rezimu M (manual). Neni to uplne pravda, je to mozne i v ostatnich "nekreativnich" rezimech, tj. Av, Tv, P, a A-DEP.
Je fakt, ze je to dobry fotak. Ja se pred pul rokem rozhodoval jaky koupit jestli Canon 300 nebo Nikon 65 a nakonec jsem se rohodl pro Nikon. Mel jsem 300 v ruce a nevim, mel stativovy zavit kovovy. Jinak je to dobry fotak za ty prachy.
EOS 300 mne skutečně překvapil přesností měření expozice. "Kreativní programy" jsou vhodné pro seznámení s používáním zrcadlovky a pro začátečníka. Trošku zkušenější fotoamatér již bude fotit s předvolbou clony nebo času. Co mne ale dokázalo naštvat, je gumová očnice hledáčku. Povedlo se mi jí ztratit již dvakrát během jednoho roku. Při nošení aparáku na krku se mi prostě vyšoupala z lyžinek. Vzhledem k tomu, že její absence mi dost vadila, zaplatil jsem 2x350 Kč (inu za značku se platí).
Josef
Autoři se mýlí v popisu funkce A-dep. Popsaný způsob platí pro EOS 50. Při A-dep u EOS 300 se zaměří zkoumaná scéna jen 1 x a to pokrytím scény zaostřovacími body. Viz uživatelská příručka.
1. AF reflektor není využit pro zaostřování, to dělá, pokud je vysunutý, blesk předzáblesky
2.A- dep: při jednom namáčknutí se snaží zaclonit tak, aby v rámci ostřících bodů, které zaznamenají nějaký objekt bylo vše ostré
3.už bylo uvedeno, že selektivní měření (9,5%) je aktivní u všech manuálních programů
Neustale me fascinuje ona nevyhoda v plastove draze filmu. To ze ma fotak plastovy bajonet tak na to se nejspis zapomelo, ale neco takoveho jako plastovou druhu, na to si kazdy vzpomene. Uz se to snad nekomu rozbilo ?? Az se nekdo nejde, slibuju ze uz ani neceknu, ale hledam a hledam dlouho a nikdo...
Jinak fotak je to dobrej o to nic, jen mi vadi takovy to prilis plastovy provedeni. Taky jsem si vyboril a to mezi F65 a EOS 300, ale nakonec jsem si rekl ze pujdu na vyssi tridu a zacal jsem si vybirat mezi F80 a EOS 30. Tam vyhrala 30-ka.
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).