Panasonic: nová profi-bezzrcadlovka Lumix G9

• Lukáš Burget
    Lukáš Burget
    09.11.2017 10:37

Větší než APS-C zrcadlovka, drahé skoro jako fullframe. Pokud to video z přístroje nebude přímo božské, nevidím jediný důvod si tohle pořizovat.

• Jakub Súkeník
    Jakub Súkeník
    Autor
    09.11.2017 20:07
    Reaguje na Lukáš Burget 09.11.2017 10:37:

"Větší než APS-C zrcadlovka, drahé skoro jako fullframe. Pokud to video z..." - zobrazit celý komentář

Důvody vidím...
    Tělo je větší, ale objektivy jsou stále menší.
    4/3 senzor se snáze stabilizuje - 6.5EV je nejvíc na trhu (je-li to pravda).
    Menší senzor dělá lepší přiblížení při makru.
    Video vychází z GH5, jen mu chybí řada funkcí, nicméně na poměry APS-C zrcadlovek božské bude.
    A pak taky 0.83x hledáček, 2 UHS-II slot, 20fps... která APS-C zrcadlovka tohle vše má? ;-)

• kikiris
    kikiris
    10.11.2017 05:46

Zdravím,
    já také z mého pohledu, bych si nic takového nikdy nepořídil.
    A větší senzor je lepší, než menší a v Pentaxu je také stabilizovaný
    a velmi dobře. Limited objektivy jsou také malé. Video netočím,
    rychlopalně nefotím, hledáček je dost velký, slot mi stačí jeden.
    Takže na poměry APS-C zrcadlovek to pro mě nic, ale vůbec nic
    božského není. Ale to vůbec neznamená, že někdo z toho nebude
    mít božské pocity a cena se mu bude zdáti přiměřená. A tak pozitivum
    je v tom, že každý si má možnost vybrat to, co mu více vyhovuje... :-)

• Lukáš Burget
    Lukáš Burget
    10.11.2017 08:53
    Reaguje na kikiris 10.11.2017 05:46:

"Zdravím, já také z mého pohledu, bych si nic takového nikdy nepořídil. A..." - zobrazit celý komentář

Já tyhle výhody samozřejmě beru, jen mi prostě připadají dost málo na takovou cenu a především to u mě ztrácí smysl svojí velikostí. Pokud je někdo hlavně videista a má na to, pak tomu rozumím, jinak ne.

• Jakub Súkeník
    Jakub Súkeník
    Autor
    10.11.2017 09:03
    Reaguje na Lukáš Burget 10.11.2017 08:53:

"Já tyhle výhody samozřejmě beru, jen mi prostě připadají dost málo na..." - zobrazit celý komentář

No vidíš, ja videista moc nejsem a bral bych to raději, než většinu APS-C zrcadlovek. Výjimkou budiž mašiny třídy Nikon D500, tam by vybírání nebylo snadné ?

• Lukáš Burget
    Lukáš Burget
    10.11.2017 11:17
    Reaguje na Jakub Súkeník 10.11.2017 09:03:

"No vidíš, ja videista moc nejsem a bral bych to raději, než většinu APS-C..." - zobrazit celý komentář

Tak já chápu tento přístroj pro toho, kdo potřebuje vysoce kvalitní video a kdo velmi často využije vysokorychlostního snímání. Jinak ale za cenu těla tohoto MFT koupím velmi solidní APS-C zrcadlovku i se solidním objektivem, dejme tomu Nikon D7500 nebo Pentax KP, když už potřebuji stabilizaci v těle. To jsou příklady toho, kdy vážně netuším, kdo si tohohle Paňáca koupí, pokud nevyužije jeho videa a sériového snímání. Ale jasně, jistě se najdou lidé, kterým tenhle přístroj bude sedět. Rozhodně si nemyslím, že vývojáři a marketing Panasonicu jsou blbci.

• Jakub Súkeník
    Jakub Súkeník
    Autor
    10.11.2017 11:25
    Reaguje na Lukáš Burget 10.11.2017 11:17:

"Tak já chápu tento přístroj pro toho, kdo potřebuje vysoce kvalitní video a..." - zobrazit celý komentář

D7500 i Pentax KP jsou přístroje o třídu níž.
    Ale ano, je to logické.
    Komu stačí přístroj "střední třídy", nebude si kupovat dražší model ať má libovolný senzor.
    A věřím, že sem spadá 90% hobby fotografů.
    To samé pak bude platit pro srovnatelné přístroje jako Sony A6500 nebo Nikon D500.

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse