Student

  • Helena Macenauerová
    Helena Macenauerová
    Admin
    27.07.2016 21:51

    Pozvali jsme na FotoAparat.cz žáky (13-15let) a studenty (15-18let) z FotoTáborů, které pořádáme na Šumavě v červenci a srpnu. Založili jsme pro ně novou galerii "STUDENT", která je členská. (o členství může požádat každý student i ten, kdo není účastník fototábora).
    Většinou vkládají fotografie do galerie poprvé, vkládají je dobrovolně...
    Jsou to často začínající mladí fotografové.
    Chtěli bychom vám poděkovat, že jste je přijali :)

  • E.B.E
    E.B.E
    27.07.2016 22:03

    Informace kapku s křížkem po fůnuse...ale jo. Časem mi to došlo. Dobrý je vědět, že sem vkládají dobrovolně :-) ...tak že není zač

  • Helena Macenauerová
    Helena Macenauerová
    28.07.2016 17:43

    ---bylo to docela mile. Vzdy nejaky odvazlivec vlozil fotku, ostatni se okolo neho shlukli a cekali , jake budou vase reakce :)
    Dalsi tri behy zacinaji 7.srpna - nejprve tyden ZS a od 14.8. pak dva tydny pokrocilejsi stredoskolaci.Diky

  • E.B.E
    E.B.E
    28.07.2016 18:55
    Reaguje na Helena Macenauerová 28.07.2016 17:43:

    "---bylo to docela mile. Vzdy nejaky odvazlivec vlozil fotku, ostatni se..." - zobrazit celý komentář

    Odvážlivec? :-) ...možná by to chtělo nějaký podrobnosti. Úplně vidím, jak tam sedíte okolo počítače všichni dokola a bavíte se :-) ...přiznávám, že nějak nečtu popisy, autory. Že se moc nezajímám, kdo je kdo a tak mi docela trvalo, než jsem pochopil, že fotky nepochází od "běžných" uživatelů. Každopádně moje komentáře nesli těžce. Zřejmě očekávali něco "jinýho". Nejsu si jistej, jestli jim na táboře někdo vysvětlil, k čemu je takovej komentář dobrej a že nemusí znít jen pochvalně (někdo tomu říká kritika). A tak konečně otázka: Jakej byl výsledek? :-)

  • Helena Macenauerová
    Helena Macenauerová
    31.07.2016 15:34

    Vlozit fotku do Galerie znamena o fotce trochu vic premyslet, nez ji jen "POSLAT" na facebook...a to je hlavni cil. Fotky vkladaji az na zaver tabora. Feedback pro nas tedy bude, pokud se na Galerii nekdo z nich objevi i v budoucnu :) Diskuze pod fotkou by mely posouvat a nebo aspon neodradit...Kazda konstruktivni kritika je urcite prinosna, i kdyz neni zrovna libiva :)

  • Taky..
    Taky..
    09.08.2016 11:43

    Pokud se mé děti budou chtět jednou vážně učit fotografii, rozhodně jim nedoporučím žádný z tuctových fotografických kurzů, jaké pořádá například Fotoakademie (nebo jak si říkáte).
    Takovéto kurzy učí dělat jen technicky dokonalé a našminkované fotky a napodobovat otřepaná fotografická klišé (viz četné vaše propagační články). Potlačují ve studentech jejich osobitost (paradoxně se oháníte termínem "kreativita", přitom právě kreativita tam chybí). Učí je napodobovat a ne rozvíjet tvůrčí potenciál. Učíte je požívat blesky , odrazné desky a čudlíkovat ve photoshopu místo abyste jim pomohli ujasnit si, CO a PROČ fotit, což jsou mnohem zásadnější otázky.
    Na těch fotkách studentů zde na FA (a nejen studentů, ale většiny) je to bohužel vidět. Doufejme, že ze sebe časem tyto nánosy shodí a začnou fotit po svém. I já sám s tím bojuji.

  • Jakub Súkeník
    Jakub Súkeník
    Autor
    09.08.2016 13:53
    Reaguje na Taky.. 09.08.2016 11:43:

    "Pokud se mé děti budou chtět jednou vážně učit fotografii, rozhodně jim..." - zobrazit celý komentář

    Nechci se pouštět do internetové hádky, ale jen musím poznamenat že představa, jak každý vezme do ruky poprvé foťák a jde dělat osobité umění bez znalosti základních technik je úsměvná. Nejde být hned Picasso, když neumím ani nakreslit uhlem "jablko na drapérii" ;-)

  • Taky..
    Taky..
    09.08.2016 14:59
    Reaguje na Jakub Súkeník 09.08.2016 13:53:

    "Nechci se pouštět do internetové hádky, ale jen musím poznamenat že..." - zobrazit celý komentář

    Nic takového netvrdím. Fotit se naučí focením, tak jako se kreslit naučí kreslením. Jde o to, jaké zkušenosti nebo podněty jim předat na začátku, aby je správně nasměrovaly. A já jsem přesvědčený, že ateliérové efekty a potůčky na dlouhý čas to nejsou.

  • Jakub Súkeník
    Jakub Súkeník
    Autor
    09.08.2016 15:43
    Reaguje na Taky.. 09.08.2016 14:59:

    "Nic takového netvrdím. Fotit se naučí focením, tak jako se kreslit naučí..." - zobrazit celý komentář

    Pro pochopení principu poslouží dobře. A také to není jediné, co děcka dělají, že? :-)

  • E.B.E
    E.B.E
    09.08.2016 20:02

    Já bych to vy dva nebral tolik černobíle. Holt nebude každej umělec. Ale přesto se může některej z dětí vydat tímhle směrem, coby profesionál z povolání. Brát to prostě jako práci a vytvářet portrétky do občanek, fotit domky k prodeji, nebo plavky k letáku se slevou. I takoví jsou potřeba. Mě spíš ...Jakube...zarazilo, s jakou sem vyrazili a že jim někdo pozapomněl podotknout, k čemu jsou komentáře ostatních, kritika a jak k nim přistupovat. Očividně nikdy neslyšely, že je to jen pomůcka k dalšímu zlepšování a styl "tohle je profesionální ateliérový svícení, tak zklapni" , mi prostě k celýmu kurzu moc nepasuje

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse