neznačková baterie

  • aktešas
    aktešas
    Autor
    24.03.2013 14:32

    Ahoj, chci se zeptat, jaké máte zkušenosti s bateriemi, které nejsou přímo od výrobce foťáku. Jsou výdrže srovnatelné nebo se radši vyplatí kopit si značkovou? Případně, doporučili byste mi někdo nějakou na Canon EOS 450D? Díky.

  • Petr Beranek 1
    Petr Beranek 1
    24.03.2013 15:03

    Nektere neznackve baterie maji i vetsi vydrz, protoze maji o dost vetsi kapacitu nez originalni (coz je schvalne, z duvodu podporu prodeje vyssiho modelu fotaku s lepsi baterii).

    Nesmi to ale byt nejlacinnejsi cinske sunty za 80 Kc, ktere se pravidelne nafukuji a zpusobuji pozary, na to jsem jich hasil hodne. Obecne vsechny baterie je nutne nabijet tak, aby pripadny pozar nemohl nic poskodit - tedy naproklad ne v aute na sedadle (kolegovi takhle auto shorelo).

    Velmi se osvedcily baterie znacky Avacom.

  • KIV
    KIV
    24.03.2013 16:09

    Neznačkovou AN-MANN mi prodali jako náhradní baterii rovnou v renomovaném foto-obchodě při koupi fotoaparátu.
    Vcelku jsem nepoznala při používání, jestli tam mám značkovou Canon, nebo tuhle neznačkovou.
    Až najednou se mi začala objevovat při zapnutí fotoaparátu hláška něco jako vložte baterii. Ale ona vložená byla. Očistila jsem kontakty, ale furt totéž. Tak jsem ji začala různě obkládat kousky tvrdého papíru. No, někdy kontakt je a fotí to bezchybně. A někdy prostě fotku neudělám. Vypnout foťák, vyndat baterii, obložit baterii, chvíli to jde, pak holt momentkový záběr nejde zas udělat.
    Už prostě nikdy.
    Něco jsem ušetřila.
    Ale hodně ztrácím.
    Nestojí to za to.

  • Karel Omes
    Karel Omes
    24.03.2013 17:15

    Avacom je slušný, baterie za, pokud si vzpomínám cca 650kč, mi nahradila novou baterii NP-FM500H od SOny která stála 2000kč... používám už 4 roky a bez problému

  • Georgius
    Georgius
    24.03.2013 17:21

    Kupuju pouze Avacom jsou jsou kvalitní, minimálně stejné jako originál http://www.avacom.cz/, mám i jednu Hamu na Lumix LX2 a taky bez problému.

  • Georgius
    Georgius
    24.03.2013 17:22

    Proč tady na Fotoaparátu nejsou aktivní linky-odkazy na stránky-dělám něco špatně?

  • aktešas
    aktešas
    Autor
    24.03.2013 18:26

    Jj, tak díky. Asi jednu od Avacomu taky pořídím. :)

  • Mirek Elsner
    Mirek Elsner
    24.03.2013 18:57

    Pred lety jsem neznackove baterie pouzival vedle znackovych. Mely vetsi kapacitu, ale rychle odchazely, takze za nejaky cas nevydrzely skoro nic, zatimco originalni jely porad dobre. V dlouhodobem horizontu me tak prisly originalni baterky levneji a proto uz dlouho neznackove nekupuju, Nevylucuju, ze jsou i kvalitni, srovnatelne, nebo lepsi nez originalni. Me ale v posledni dobe bohate staci baterky dve, jedna originalni a jedna dokoupena a kvuli jedne mi takove experimentovani nestoji za to.

  • Petr Beranek 1
    Petr Beranek 1
    24.03.2013 19:17

    Jak do ceho. U fotaku s minimalni spotrebou staci 1-2 baterie, u zrouta jsem jich musel sebou vezt i 5.

  • rulisa
    rulisa
    24.03.2013 23:57

    Mám origo Canon a druhou Avacom, obě stejně dlouho (kupovala jsem ihned, současně s novým foťákem), obě cca stejný počet použití (do vybití), protože jednu měním az druhou, neřešila jsem nikdy, kterou tam zrovna mám, prostě jen občas přehodila... Neměřila jsem výdrž (taky člověk při každém focení jinak často prohlíží fotky, používá blesk nebo je jinak teplo/zima), ale nevšmla jsem si mezi nimi nějakého evidentního rozdílu.

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Přiložené fotografie u diskuse

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse