Zpracování tématu: "Kráska a zvíře"

  • rulisa
    rulisa
    25.07.2011 20:45

    Zjevně mužský autor Renata Zemanová. Miluju stereotypy. :-)

  • Lucie Kendricková
    Lucie Kendricková
    26.07.2011 12:14

    ano, přesně … ach ty stereotypy ... jakmile se najde fotka, která je (oproti ostatním z tohoto článku, které již na první pohled působí jako klišé bez nápadu) krásná, dobře zpracovaná a elegantní, má ducha a myšlenku a zaujme na první pohled svou originalitou … tak ji „musel udělat muž“, protože „ženy rozumí přeci tak maximálně vaření, že …“ za sebe říkám, že na mne první fotka velice zapůsobila svým inteligentním zpracováním a bohužel stejně tak silně, jen negativně, na mne zapůsobil i komentář: „Žena by pravděpodobně řekla, že jsou to dvě zvířata v jednom. A třetí, který sedí v něm! A protože nehodlám vyhlašovat výherce pro polovinu populace, tak je mi bohužel líto.“ Jsem velice ráda, že dobře znám autorku tohoto prvního snímku, z jejíchž fotek vyzařuje inteligence, nápad a originalita a stejně tak jsem ráda, že vůbec neznám autora tohoto komentáře! Na druhou stranu mne napadá, že možná právě svým prohlášením, že nehodlá vyhlašovat vítěze pro polovinu populace, onoho vítěze vlastně autor komentáře vyhlásil a světe div se – je jím nadaná a šikovná žena!

  • Radek Burda
    Radek Burda
    26.07.2011 17:17

    asi bych temi superlativy setril.. treba me to prijde zcela nesrozumitelne a silene krecovite... asi stejna pitomost jako kdyz nekdo vyfoti lom s modrou oblackovou oblohou a pak se mmne snazi agresivne presvedcit o hloubce a tajemnosti ciste prirody, plujicich berancich a hruze lidske cinnosti a prašnosti... krasa a hruza.

  • Miroslav Zitka
    Miroslav Zitka
    27.07.2011 16:33

    No, aniž bych se chtěl přidávat k nějakým gender-wars, tak musím konstatovat, že autor toho stupidního komentáře o zvířatech napsal pěknou blbost a znehodnotil jakoukoliv váhu, kterou někdo mohl kdy dávat jeho hodnocení. Proč se vůbec zamýšlí nad tím, zda autor je žena, nebo muž ? Co když je to zrzavý míšenec žida s muslimem, který si nechal změnit pohlaví na hermafrodita ? Bude se na snímek potom dívat jinak ?

  • Walther Krupinsky 1
    Walther Krupinsky 1
    28.07.2011 01:13

    Exkurz komentatora je trochu zbytecne nestesti. To ale neni nic proti rozhorcenemu, satiricko detektivnimu komentari o nespravedlnostech zivota nasledovanem rovnostarskym pokusem o izolovanosti vsehomira.
    Samozrejme jsou dulezite okolnosti, pouze houpaci kun se muze divat na fotku, sochu, malbu v jeskyni, prehradu a nezajimat se. Lacina retorika o kulhajicih cernoskach nepomuze.
    To samozrejme neplati o fotkach zde vybranych, zde je to uplne jedno a informace, ze autorka je inteligentni to prevazala maslickou. Doufam ze neni samozivitelka.
    A jako vzdycky pravdu ma Burda, az se divim se si jeste neco skaredyho neudelal.

  • Miroslav Zitka
    Miroslav Zitka
    28.07.2011 08:02

    Se slovem pravda, jakož i jinými slovy by se mělo zacházet opatrně. Pokud se majitel "pravdy" WK domnívá, že spolumajitelem "téže" je RB, tak lepší by bylo hovořit o sdílení společného názoru, když jde o posuzování neměřitelných hodnot, než co jiného.

  • Zajo
    Zajo
    17.08.2011 15:37

    Hmm... nerad by som hodnotil samotnu kvalitu spominanej fotky, ale nemozem suhlasit s autorom clanku, ze by nesplnala zadanie. Chybajuca "univerzalna kraska" je len akasi prekoncepcia, ktoru hodnotiaci ocakaval, ale nedostal. V tomto pripade povazujem napad "kraska a zviera v jednom" za kreativny a originalny.

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse