Jan Šmíd se zaměřuje výhradně na krajinářskou fotografii. Jeho tvorbě dominuje panoramatická fotografie, ať už denní nebo noční krajiny. Při své práci používá moderní fotografické metody, jako je expoziční bracketing, antireflex, focus bracketing, práce s paralaktickou montáží atd. Již pátým rokem lektoruje vlastní fotografické workshopy, organizuje foto expedice a provozuje Individuální Fotografickou­ Školu.

Za svoji tvorbu získává četná ocenění na mezinárodních fotografických soutěžích. Za nejcennější považuje stříbrnou medaili z Tokia, dvě stříbra z Paříže či dvě zlaté medaile a jednu stříbrnou z Moskvy. Je autorem konceptu s názvem Fotovinobraní, v němž kombinuje fotografování jižní Moravy a Toskánska spolu s výkladem a degustováním vín.

Je členem Asociace profesionálních fotografů ČR a současně držitelem jednoho z nejprestižnějších fotografických ocenění, titulu QEP (Qualified European Photographer), který uděluje Federation of European Photographers. Aktuálně se stal jedním ze 70 fotografů, kteří historicky dokázali získat nejcennější a nejprestižnější fotografický titul – Master QEP.

www.smidphotography.com
www.facebook.com/jansmidphotography

Číst více...