Fotím (ve větší míře) pro radost od roku 2002 s Olympusem C-4000. Focení na kartu mi dalo svobodu experimentovat a zkoušet, udělat třeba sto fotek, než se jedna povede. V květnu 2008 jsem si pořídil Canon 400D a vzájemně si na sebe zvykáme.

Fotografii vnímám jako prostředek k zachycení skutečnosti – zajímavého obrazu, momentu, atmosféry. Jsem přesvědčen, že skutečnost kolem nás je dostatečně zajímavá na to, aby bylo potřeba ji vyumělkovávat. Proto se snažím fotky upravovat co nejméně, nanejvýš nějaký ten ořez a vyvážení bílé nebo doladění jasu. Nechci vylepšovat dojem lacinými triky, jako jsou „profi“ rámečky nebo úpravy simulující „pravou“ fotografii.

Fotky sem dávám, abych zjistil, co si o nich myslí ostatní, a abych se poučil. Když dáte jen známku bez komentáře, je to v pořádku, ale rád bych, abyste známkovali podle sebe, ne podle toho, co dali ti před vámi. Rozhodnete-li se napsat slovní komentář, napište něco konkrétního a věcného. Z komentářů typu „neumíš fotit“, „mohla to být dobrá fotka“ nebo „špatná kompo“ se sotva dozvím něco užitečného.

Když známkuju cizí fotky, dělám to dřív, než se podívám na jméno a ostatní hodnocení a komentáře (kéž by to tak dělalo víc lidí). Tak se stává, že někomu dám méně bodů než ostatní. Kdo s tím má problém, ať si mne dá na ignorelist. Psát mi, jaký jsem blbec a nula, sice uleví bolavé dušičce, ale vypovídá to hlavně o tom, kdo tak reaguje. Totéž platí o oplácení.

Číst více...

Nejlépe hodnocené fotografie

Nejnovější fotografie

Nejnovější článek

Uživatel není autorem žádného článku.

Čím fotím

Informace o technologiích nejsou vyplněny.

Kurz rekvalifikace fotoreportér

Sledovaní uživatelé (0)

Kdo mě sleduje (1)

Další články