Po několika letech focení jsem se zaměřil na focení ptáků. Fotím ptáky žijící u nás. Mým oblíbeným druhem je Jeřáb popelavý a potěšilo mě, že za dva roky co je pozoruji jejich počet vzrůstá.

Proč ptáky? Baví mě řešit problém jak je vyfotit, jak se k nim přiblížit. Musíte si uvědomit, že vyfotit naše nejmenší ptáky vyžaduje se k nim dostat na 4 m.

V roce 2014 jsem postavil fotovor. Pokud se podíváte na ptáky všeobecně, zjistíte že skoro třetina ptáků žije je vázána na vodu. A tyto ptáky není jednoduché nafotit. První zkušenosti s fotovorem děs a hrůza. Ptactvo se vás bojí a když hned neodlétnou plavou podstatně rychleji než vy. Fotovor se neustále houpe, takže pokud se vám něco objeví před objektivem je to rozmazané. A navíc musíte najít rybník kde je hloubka aspoň do rozkroku (fotovor je jen 90 cm vysoký) Potřebujete se pohybovat těsně u rákosí. Naše rybníky jsou strašně mělký. A pak najedou se vám povedou fotky a přijdete tomu na chuť. Ve vodě je krásně, je tam klid a neruší vás žádný lidi. Voda vás krásně nadnáší a vodní ptáci vám sem tam vlezou do záběru. Můžu doporučit.

Fototechnika – Canon 70D a Canon 400/5,6. Jsem spokojen kvalitní kresba a vynikající váha, ale chybí mi stabilizátor. Takže další změna bude něco se stabilizátorem.
Canon 18–135 IS
Canon 400/5,6

Mám rád přírodu, hory, zvířata a proto na FA hodnotím fotky jen z tohoto okruhu.

Pokud se někdo chce podívat na mě další fotky mám je na picassaweb. Dávám je tam ve stejné kvalitě jako na FA.

Číst více...

Nejlépe hodnocené fotografie

Nejnovější fotografie

Nejnovější článek

Uživatel není autorem žádného článku.

Čím fotím

Informace o technologiích nejsou vyplněny.