-
Dotazy a připomínky |
11
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
8
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
6
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
Martin Seemann, Petr Štefek: ano, pokud to porovnávám se svojí A200, tak bych neměnil. Pokud celá nová řada je taková, takže A230,A330 a A380, tak mají horší šum, menší výdrž baterie, nemožnost gripu a menší hledáček. Proto považuji tuto řadu jako jakési (možná už moc podrobné) rozšíření řady A200,A300 a A350, rozhodně ne jako náhradu. Jsou to přístroje pro začátečníky a nebo lidi co chtějí co nejvíce automatické malé přístroje typu zrcadlovka. Kdo má A200 za 8000kč, nemá smysl kupovat A230, a ani A380 za 17000kč, přínos mu těch 4MPix navíc nedá. Pokud je tato řada opravdu míněna jako náhrada za A200,A300 a A350 pak je to jak jsem psal na začátku, a nazval to "japonský" pohled, který mnohý evropan nechápe.. nám nevadí pořádná DSLR do ruky, a tlačítka pro ruční ovládání jednotlivých funkcí. Ale až čas ukáže jestli tímto Sony šlápla dobře nebo vedle...
přijde mi že Sony trochu experimentuje a zároveň se snaží zlevnit výrobu. Několik prvků a tlačítek na těchto DSLR je převzato od kompaktů. Tak trochu mi to připadá že Sony chce třídu DSLR a kompaktů přiblížit co nejvíce k sobě. takonec asi bude třída kompaktů typu plochý "mobil", pak jakási malá, hodně automatická DSLR pro širší veřejnost, a pak třída nejvyšších DSLR typu A900. Bohužel pro evropský trh, nebo český trh a skupinu nadšených poloprofíků / amaterských profíků, to asi nebude. DSLR typu A900 s "českou" nesmyslnou cenou okolo 60-70 tisíc bude pro ně víceméně neprodejná, a o ty "PlnoAutomatickéZrcadlovky" nebude mnoho zájem.
když vezmu že se dá/dala koupit A200 v ceně 7900kč + neoriginální grip s IR spouští za 1700kč + druhou baterii za 550kč, tak je to pořád za 10 tisíc celkem a máte kvalitní DSLR.
to taffey:
Taky mam doma sedmicku a rozhodne bych za tenhle nemenil. Co si ale troufam rict, ze by Ti prinesl tenhle bakelitak lepsiho bude stoprocentne rychlejsi a dotazenejsi AF, kterej je u 7D fakt pruser.
Vsadil bych i na vetsi dynamickej rozsah, kterej je mnohonasobne dulezitejsi nez naky priblbly megapixely (na A700 mam nastaveno 6 mpix, pac jinak je ten objem dat pro me neunosnej).
Jinak ale souhlas, do tohohle kindervejce bych nesel ani nahodou... :)
tohle "kindervejce" patří do skupiny základních DSLR pro nejnovější uživatele co přecházejí z kompaktů. Proto třeba i to zobrazování informací co která funkce znamená. Porovnávat to s Dynax 7D nebo A700 není košér, protože to je jiná třída. však také D7D a A700 stály jako novinky 40tisíc. tenhle nejvyšší typ z těch nejnižších (jsem se trochu zamotal) stojí 17000Kč. porovnávat můžeme tak maximálně s dynax 5D nebo A100, a nebo přímo s řadou A200,A300 a A350. a k tomu už jsem svůj názor vyjádřil.
Jsem z testu dost na rozpacích, nebo respektive z testovaného foťáku. Mám z toho pocit, že se Sony snaží definitivně vymanit z dědictví Minolty, která i v Soňácích pořád byla trochu vidět. Bohužel se ale nevydala tou nejlepší cestou. Zaráží mě srovnávání nové A380 se starší A200, která i přes to, že je vlastně nižší třída ze srovnání pořád v mnoha ohledech vychází lépe. Úsměvná mi přijde i cena 17000... já v akci koupil A700 za 18000, ale uznávám, že ten model už taky má trochu vousy :-).
to že asi Sony chce dát DSLR novou tvář je zřejmé, s tím s tebou souhlasím, i to že zatím jsme z výsledeku spíše rozpačití. A200 není jiná třída jak A380. osobně si myslím že všechny, to jest dosavadní A200,A300,A350 a stejně tak nové A230,A330,A380 patří do stejné základní řady. Vzájemně se od sebe liší jen drobnostmi (výklopné LCD, o něco více pixelů...) střední třída je A700 a nejvyšší je A900. Novinky A500 a A550 jsou někde mezi základní a střední.
Čárlí: souhlas, bylo to spíš myšleno tak, že A200 je přece jen o něco málo níž než A350, potažmo A380. Netvrdím, že je to úplně jiná třída, jako třeba A200 a A700. Na A500 a A550 jsem opravdu zvědavej...
no já osobně taky, ale jen mám pocit že se to od A380 bude lišit poměrně málo... včera jsem si srovnával všechny DSLR sony dle schopností, funkcí a tak, a opravdu jsou tři skupiny, A900+A850 pak A700 a pak vše ostatní....
Souhlasím s Čárlím ve věci trendů Sony dělení foto přístrojů na tři skupiny. Více méně to kopíruje situaci v kamerách - tři cenové hladiny, mezi nimi poněkud velký rozdíl odpovídajíci technickému provedení a cílové skupině zákazníků.
Vždy se dobře bavím, jak se z 7D dělá úplná modla dokonalosti, kde se zdůrazňuje velké množství přímých voleb. Ruku na srdce, co potřebujete rychle a stále přímo nastavovat ? ISO, režim focení (90% A), clonu, AV korekce, občas "samospoušť". Zbytek máte stejně nastaven dle svých zvyklostí a stejně s tím nehýbáte, jak je rok dlouhý. Je to jistě přitaženo za vlasy, ale v podstatě to tak je.
Taky nechápu takové to zásadní odsuzování plastového těla. Chcete to mít levné, ale magneziové? Na druhou stranu plasty v mnoha odvětvích válcují ve svých vlastnostech kovy.
Z mého pohledu je důležité, zda se obecně posouvá vývoj kupředu v dynamickém rozsahu a šumu ve vztahu k nabízeným pixelům snímače.
Tak jsem zvědav, jak dopadne 550 v Čárlího testu
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).