• Martin Peč
    Martin Peč
    06.08.2009 10:59

    Přesně takhle si představuju zápisník :o) U tohoto přístroje mě nadchnul dynamický rozsah, který tu do popředí moc nevystupuje, nicméně kvalita snímků vidět je...

  • Jiří Karlík 1
    Jiří Karlík 1
    07.08.2009 10:38

    Manuál je k dispozici u přístroje (stručný) nebo na CD (podrobný). Nebo bylo myšleno před nákupem?

  • Petr Koritina
    Petr Koritina
    Autor
    07.08.2009 12:55

    Manuál: Odkaz vede na manuál (kompletní v pdf) v Aj ze stránek fujifilm.com. Český je samozřejmě k dipozici v tištěné podobě u výrobku.

  • Taffey
    Taffey
    07.08.2009 16:31

    Martin Peč - člověče, jak můžeš mluvit o kvalitě fotek u takových výstupů, co jsou tady, když to má 12 megapixelů a na papíře jsi to neviděl? Neříkám, že je to špatný foťák, jen se pozastavuji nad hodnocením na základě shlédnutí pár fotek na monitoru. Navíc-na zápisník nepotřebuješ 12 mega. Na zápisník potřebuješ 4 mega s prvotřídní optikou.

  • Petr Koritina
    Petr Koritina
    Autor
    08.08.2009 09:00

    2Taffey: dovolím si nesouhlasit

    1. znám-li výstup z jiného df a současně vím, jak vypadá na monitoru, pak mohu poměrně dobře posoudit případný výstup jakéhokoliv df

    2. NEEXISTUJE 4Mpx foťák (kromě mobilů). Může se nám to nelíbit, můžeme protestovat... Příští kompakty budou mít vlastní projektor (jeden jde právě na trh), telefon se vším všudy a bude zvládat navigaci. Neříkám, že se mi to líbí.

    Každopádně tenhle kompakt má výstup nadprůměrný (cena tomu odpovídá) a rozhodně se nedá předpokládat, že majitel bude tisknout A3ky.

    PK

  • Tomáš Rak tomatito
    Tomáš Rak tomatito
    08.08.2009 12:49

    Petr Koritina..neexistuje 4mpx fotak? a sigma DP1 je co potom :)

  • Petr Koritina
    Petr Koritina
    Autor
    08.08.2009 19:03

    Ta má foveon. Technologii, výhody, nevýhody a "rozlišení" foveonu nechme jinam :-).

  • Karel Luffer
    Karel Luffer
    09.08.2009 06:39

    zdravím, pěkný a jistý iso 400, exr na 6mega, takže skoro 4:-) a optika dobrá jistě bude. Ale přemýšlím, pro koho je vlastně určen?

  • Tomáš Rak tomatito
    Tomáš Rak tomatito
    09.08.2009 12:30

    petr..no troska sa aj divim preco temu tak rychlo uzatvaras kedze vsetky fotky ktore som videl na dpreview z dp1 boli spickove..foveon ma krajsi dynamicky rozsah, krajsie farby a ak aj budeme pisat o nevyhodach foveonu tak si myslim ze vzdy to urobi lepsie fotky ako hociktory iny kompakt, ale predsa ako som uz pisal ma okolo 4 megapixlov takze existuje taky fotak aj ked si napisal ze neexistuje, a co som cital nejake recenzie tak vykazuje v tych 4 megapixloch viacej detailov ako niektore 10 megapixlove fotaky..ja v tej sigme okrem pevneho ohniska (co je dan za kvalitne fotky) a ceny nevidim nieco preco by ju trebalo zavrhovat..praveze si myslim ze to je ukazka ako by sa mohli uberat niektore kompakty..brat si z nej priklad..vacsi cip, menej megapixlov..ale dnes je svet padnuty na hlavu..vsetko sa robi len pre biznis..ked niekto vyrobi spickovy 6 megapixlovy kompakt do vrecka ktory bude mat fotky porovnatelne trebars s canonom eos 300D s lepsim setakom, tak ta firma zbankrotuje lebo to nikto kupovat nebude, lebo ludia nechcu rozumiet ze fotky su kvalitnejsie oni chcu vela megapixlov, to by uz potom trebalo investovat do velmi specializovanej reklamy na presadenie nazoru s ukazkami fotiek detailov aby sa to ludom vrylo do pameti, nejaka ta revolucia troska :) to by musel byt velmi kontroverzny vyrobca aby si urcil svoju cestu (najhrbolatejsiu) a tou isiel s vidinou nie skorych ziskov, cize fotak s mensim poctom pixlov, vacsim cipom a investovania do reklamy ze preco take rozhodnutie a ake to ma vyhody, ale myslim si ludia by aj tak na to zvysoka ... takze to chapem ze to nikto nerobi..ale sigmu s tym modelom dp1 obdivujem.. :)

  • Petr Koritina
    Petr Koritina
    Autor
    09.08.2009 15:16

    :-) Ale to jsme si jen nerozuměli - koncepce foveonu prostě podněcuje k tvrzení, že to je 12Mpx a ne 4Mpx (jen jinak "poskládané").

    Mimochodem, prolistujte zdejší recenze a DP1 je v nich. (A myslím, že se zde časem objeví i DP2).

    V dnešní technoologicky nepřehledné době je však výstup z F200EXR opravdu nadprůměrně dobrý.

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse