• Robert Kujan
    Robert Kujan
    07.06.2008 22:11

    Tak bych řekl hračka do nepohody, ale pro normální fotografování asi není o co stát.

  • Karel Omes
    Karel Omes
    08.06.2008 11:03

    je to kapesní fotoaparát pro záznam.. jak je psáno v úvodu. s DSLR to snad nikdo srovnávat nemuže.
    pěkná recenze

  • Michal Holub
    Michal Holub
    08.06.2008 12:07

    Vzhledem k tomu, že tenhle foťák si většina soudných lidí koupí právě na focení pod vodou mi na téhle recenze něco chybí. Chápu, že kvůli recenzi nepojedu k moři, ale pokud nemám jak odzkoušet hlavní výhodu výrobku, tak to radši nezkouším vůbec.
    Fotil jsem pod vodou s jedním z předchůdců, nepamatuju si typ, ale to je stejně jedno. Z mé zkušenosti je blesk pod vodou na prd kvůli částečkám ve vodě - díky blesku a malé hloubce ostrosti je pak fotka samý flek. Další problém jsem měl ve zpoždění foťáku - musí se být čeho držet, jinak je to všechno mázlé (na sériové focení se občas dá něco chytnout).
    Pokud se rozhodnete jej koupit, voda musí být křišťálově čistá, žádné plovoucí zrnka písku, plankton apod, ryby musí být pomalé a vůbec hloubka 3m je na šnorchl sakra málo. Nakonec jsem ten foťák tahal aspoň jako hloubkoměr (ten můj měl maximum asi 10 metrů) :)
    Osobně jsem se smířil s tím, že pro šnorchlistu je podvodní fotografie tabu (pokud máte někdo jiné zkušenosti rád se poučím) a radši se podívám na Blue Planet :)

  • Helena Macenauerová
    Helena Macenauerová
    08.06.2008 14:25

    Měla jsem možnost fotit s předchudcem pod vodou pri potapeni v mori v Egypte. Tak jako u vsech kompaktu, at v pouzdre nebo bez, je pouziti blesku pod vodou temer bezpredmetne. Fotila jsem tedy vse bez blesku, az do 5metru, mela dostatek svetla od hladiny a fotky byly pekne. Ve vice metrech hloubky uz to chce externi svetla.

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse