-
Dotazy a připomínky |
15
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
14
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
4
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
4
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
Rozumim zaveru dobre, ze z kompaktu teto kategorie na "hrani si" te zaujal vice lx2? Pripadne proc? Nebo k dokonalosti G7 chybi jen RAW? Dik.
Ne, tento závěr nelze vyslovit. Tyto dva modely jsou podobné pouze na papíře. RAW je to, co LX2 posouvá v možnostech značně vpřed. A G7, ač má např. sáňky na blesk, jej nemá... Rozdíl ve velikosti a hmotnosti obou je také značný. Stejně tak v ohnisku, poměru stran, příslušenství (předsádky)... Výběr mezi těmito dvěma, pokud by tak stál problém, by byl pouze na osobní úvaze kupujícího. Já jej dělat nebudu.
Petře, dobrej článek, podle mne má vše, co by měl mít!
Přijde mi, že obrazová dokumentace k takovým článkům je na FA lepší a lepší, což je jen dobře :)
Fotil jsem s G5kou, takže koukám, že posun je skutečně značný!
Nechápu, proč se jim nechce do toho RAWu, přece sami musej' vědět, že je to velký mínus...
VOJTa
povedene, presne takove review na ceskem fotoserveru cekam, a ne pouhy preklad dpreview.com
Jestli se nepletu (kdyžtak mne opravte), tak běžná SD karta existuje největší 2GB (připravuje se standard dovolující větší kapacitu) a současná CF karta končí na 8GB. To že všichni výrobci migrují k SD (Nikon zcela otevřeně už i u zrcadlovek, Canon ten chystaný přechod k SD maskuje tím, že na nejdražší zrcadlovce je CF i SD) podle mne jako laika má za důvod, že je potřeba šetřit místem. A do tohoto šetření RAW moc nezapadá. Možná i to je důvod. No a pak také, aby měl zákazník potřebu koupit zrcadlovku...
2 Kolbiš: Karty standardu SDHC už se prodávají, už se vyrábějí i 8GB SDHC, ovšem s dostupností u nás je to dost na píp
Jinak škoda, že se Canon vydal cestou zvětšování rozsahu zoomu na úkor světelnosti; clona 2.0 - 3.0 už s hloubkou ostrosti dokáže něco udělat i u takhle malého čipu ...
Tak ho mám dom, pěkná, rychlá mašinka, ale nemá grip a vůbec se nedá držet jen tak v jedné ruce! Toto nechápu :(((((((((((((((
Grip mají až UZ a zrcadlovky. Tohle je relativně malý kompakt. Držení jednou rukou - to opravdu jde dobře snad jen u mobilů.
Mnoo, možná jsem nemyslel přímo grip, ale prostě ten záhyb na pravé straně, aby se dal držet samotnou pravou rukou. G6 to měl, S3 to má apod., nevím proč tento ne, je to škoda. Uvidíme jak v terénu.
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).