-
Diskuse ke galeriím |
11
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
8
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
Velmi zajímavé počtení, díky..
Nesouhlasim s autorem ze rybí oko Zenitar 16/2.8 je neprilis nekvalitni. Pokud se zacloni na F/4 da se kresba srovnat s Canon EF 17-40/4L a pokud se zacloni na F8 tak je dokonce kvalitnejsi nez ten Canon.
Pokud to autor myslel vztazeno ke clone F2,8, tak tam je Zenitar nepouzitelny, ale zase tu svetlost oceni fotograf v hledacku :)
To Snek:
A o tu F2.8 pri foceni nocni oblohy prave jde. Jinak primo porovnat kresbu rektilinearniho objektivu s rybim okem neni uplne fer. Sameho mne prekvapilo ze Zenitar ve stredu obrazu pri F8 je k nerozeznani od EF 17-40/4L (kdysi jsme to zkouseli s NIPem). Ale ze by byl srovnatelny jiz od 4 nebo dokonce kvalitnejsi nemuzu potvrdit (mozna mas lepsi Zenitar nebo horsi Canon ;-).
Mě fascinuje, že některé snímky jako by vypadly z dalekohledů světových observatoří. Prošel jsem si pár publikací a nic moc lepšího (narážím i na druhý díl) jsem nenašel pokud jde o zde prezentované snímky exponované ze Země.
Pěkné čtení a návody.
díky
petrk:
Nech toho, staci kdyz mrknes na stranky pana Myslivce (foto.astronomy.cz) a uvidis, ze s trochu lepsi amaterskou astrovybavou muzes dosahnout mnohem lepsi kvality. Clanek je spis o tom co si muze vyzkouset temer kazdy fotoamater s DSLR...
A koukam, ze clovek nemusi ani opustit tento server:
Ze by se Petr stihl inspirovat tak rychle?
Nejspise je to podivuhodna nahoda.
http://www.fotoaparat.cz/index.php?r=25&rp=190531&gal=photo
Tak toto je fakt pekny clanok. Ako keby som to tusil a spravil som si galeriu Deep Sky, kde hodlam davat nejake tie pekne ulovky, dufam ze sa viacej ludi motivuje :-) a namieri fotak k oblohe.
zaujímave citanie
Pavle, dobrý článek ... inspirativní ...
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).