-
Diskuse ke galeriím |
19
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
8
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
6
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
5
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
To Majk:
mel sem kdysi na chvili pujcenou tu delsi Sigmu, tak jestli te to zajima, tady je spolecne s mym Canonem:
http://www.fotosite.cz/clanky/cl_00113/
Jinak na makro uz mi prijde hodne "obrovska" a neohrabana. Ale jde o to, co fotis, na vazky asi bude hodne dobra svym delsim ohniskem...:-)
To bubla:
jak to je ve skutecnosti veliky??? Me to prijde podle my predstavivosti dost velky a muze to delat problemy pri snaze priblizit se necemu hodne malymu...
Petr
To Qwert:
diky, na tohle uz jsem nedavno narazil a prave uvedene fotky ve me rozpoutali pochyby o delsim skle pro makro. Osobne me vic zajimaji detaily statickych veci nez rychle utikajicich breberek (asi zatim nedokazu bejt tak rychlej aby z toho neco bylo :)..
Nicmene k veci, jedna se mi o hloubku ostrosti a v porovnani te 100 a 180 je uz docela videt rozdil (pri stejne clone ). Sice je u 180 podstatne mazlejsi pozadi coz je jasne, ale kdyz neni makro poradne zaostrene tak nestoji vetsinou za moc.
Kdyby si tak moch clovek nekolik objektivu na par dni pujcit a pak se rozhodnout, vzhledem k cenam bych byl pak nerad zklamanej.
To Qwert: Jo to je pravda, je to dost velký, to základní véčko má výšku a rozpětí něco přes 20cm, ale na druhou stranu nepřesahuje to přední konec objektivu ani spodek foťáku a spodní rohy toho véčka jsem trochu zastíhnul,takže dá se, i když manipulace s tim je samozřejmě méně pohodlná než s makrobleskem, ale zase na druhou stranu výrobní cena je 2,20Kč (jedna kreslicí štvrtka A3) plus 10 minut práce.
To bubla:
mohl bys to vyfotit a dat to nekam na web, nebo primo poslat na: qwertystys@volny.cz...???
Diky, Petr
to Majk:
Při focení z ruky znamená delší ohnisko kratší čas, tudíž větší clonu a tím ještě menší hloubku ostrosti ve srovnání s kratším ohniskem. Na statické objekty mi 105 mm přijde ažaž, na větší brouky tahám dokonce 50 mm (80 mm ekv.).
Pokud ale toužíš po dlouhém sklu, uvažoval bych i o variantě 150 + telekonvertor.
Ahoj:-)Moc pěkný článek.Sám používám Konicu Minoltu Z3 + obrácené objektivy a tak rady z článku asi moc neužiju ale pěkně jsem si početl:-)Budu se těšit na další díl a věřím že se dozvím zase něco nového:-))Jen lituji že se nemohu zůčastnit Workshopu:-(
Ten ryžový pytlík je haluz,pekný článok.
málokkdo píše tak věcně, konkrétně a poradí! Dík.
dady
zdravím Pavel Krasenský... velmi dobrý članok o makre uvital by som ich viac :)
Pekne si popísal pracu s odrazovymi doskami i vreckom ryže. Chcelo by to viac ukážok makra i super makra s MP-Ečkom...
a nejaké tie typi pre neskusených čo sa týka difuzerov
teším sa na dalsie články o makre dufam že budu :)
ahoj
Kvejlend
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).