-
Diskuse ke galeriím |
9
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
5
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
4
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
Mám dojem, že na strane dve sú vymenené obrázky, alebo text. Ak zmeriam tmavú časť, tak celkový obraz je svetlejší, ak zmeriam svetlú časť, napr. sneh v zime, tak celkový obraz (diapozitív) je tmavší, viď väčšina zimných snímkov na snehu. Systém predsa "doťahuje" expozíciou množstvo zmeraného svetla na "strednú šedú". Keď je veľa svetla (zmeraného) - uberie expozíciu, keď je málo svetla, pridá expozíciu. Alebo sa mýlim?
omlouvám se čtenářům za chybu v komentáři pod ukázkovými fotografiemi bodového měření, text byl prohozen, děkuji za vaši pozornost - Jan Jedlička
Tak se to konečně vysvětlilo. Po prvním přečtení tohoto článku jsem si ho vytiskl a vzal domů. No a nedávno jsem se k němu vrátil(spousta věcí, i těch nejzákladnějších mi dochází až teď, kdy už jsem do toho trochu pronikl, a proto se rád vracím ke starším článkům o focení) a zjistil, že mi na těch ukázkách něco nesedí. Stálo mě to doslova několik hodin přemýšlení a pár zkušebních snímků a stále jsem to nechápal( co je tady psáno, je pro mě svaté:)). A až teď jsem se na ten článek mrknul i na netu. Opravdu jsem si velice oddechl, jelikož jsem začal o sobě dost pochybovat.
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).