Dobrá rada nad zlato

• 26.02.2016 11:50
  • KIV
  • 87
  • Limonádový Joe
    Limonádový Joe
    04.03.2016 18:47
    Reaguje na E.B.E 04.03.2016 18:44:

""většině a o zpětnou vazbu" :-) Dovol, ať se zasměju. Mám té "zpěné vazby"..." - zobrazit celý komentář

Dobře, nemohu mluvit za většinu, ale jen sám za sebe. Já osobně si vážím všech příspěvků, kritiky a rad. A nikdy na ně nereaguji negativně, ale naopak. Můžeš se o tom sám přesvědčit. :-)
    Ostatní viz můj předchozí příspěvek

• Limonádový Joe
    Limonádový Joe
    04.03.2016 18:49
    Reaguje na Limonádový Joe 04.03.2016 18:47:

"Dobře, nemohu mluvit za většinu, ale jen sám za sebe. Já osobně si vážím..." - zobrazit celý komentář

:-)

• E.B.E
    E.B.E
    04.03.2016 18:51

...a zopakuju, co řekla bella: Kdomá a nemá správný oko, fotkám rozumí a chci od něj komentáře u svých fotek je ten, kdo "dělá rozdíly", píše názory v komentářích. A ne někdo, kdo vidí všechny fotky stejně, uděluje jim nejvyšší hodnocení, to celý beze slov. Takovej člověk je mi ukradenej, protože mi prostě k ničemu není, navíc tím přístupem ničí server a vidění ostatních, kteří se chtějí jen přizpůsobit, opičit, nebo se bojí napsat svůj názor. Prostě nejdou proti většině

• Limonádový Joe
    Limonádový Joe
    04.03.2016 19:11
    Reaguje na E.B.E 04.03.2016 18:51:

"...a zopakuju, co řekla bella: Kdomá a nemá správný oko, fotkám rozumí a..." - zobrazit celý komentář

S tím se dá jedině souhlasit. Ovšem možná sis všiml, že každý má trochu jiné měřítko. Takže od někoho, kdo z principu dává hodně nízké bodové ohodnocení /jako třeba ty) je taková čtyřka velkým uznáním, zatímco od jiného, který má "laťku nižší", je čtyřka "propadák". Což mi připomíná - na starém FA byla myslím stupnice hodnocení s vysvětlením, kolik bodů co znamená, takže třeba sedmička byla fotka "vyjímečné kvality a umělecké úrovně všeobecně". Ale už si to moc nepamatuji, je to dlouho co jsem tam nebyl. A,.. snad si to nepletu s jiným serverem. :-) Ale jistě by nebylo od věci, takovouto tabulku s vysvětlením zde zveřejnit, nejlépe hned někde na titulní straně galerie. :-)

• Limonádový Joe
    Limonádový Joe
    04.03.2016 19:42
    Reaguje na E.B.E 04.03.2016 18:13:

"Podívej se, jak reaguješ na Danu. Myslíš, že bude někoho bavit radit lidem..." - zobrazit celý komentář

Jak to? Tady jsme na stránce"fórum". prostě si tady vyměňujeme názory. Chápeš? To přece nemusí nutně znamenat, že musíme všichni se sebou navzájem souhlasit. Dát najevo svůj nesouhlas se dá mnoha způsoby. Důležité je komunikovat slušně. :-)

• E.B.E
    E.B.E
    04.03.2016 19:57

...všimni si Josefe, že jsem naschvál psal "rozdíly". Všechno je subjektivní. Nemusíme mít stejnou představu o fotce. Stupnice není vlastně vůbec nutná, ale její vysvětlení je jednoduchý. Ať už má sedum, pět, nebo tři stupně. vždycky je potřeba si fotky rozdělit na: Dobrý, lepší, nejlepší, jako i horší a nejhorší. Uprostřed bude prostě průměr. U mě slušná, technicky i obsahově normální, co neurazí, ale ani nenadchne. Zkus si třeba najít sedum fotek podobnýho tématu a poskládej vedle sebe. Od té povedené, po nejhorší a budeš mít vysvětlení, co hledáš. Ostatně, je to každýho věc, jak boduje. Já si jen podle toho dělám představu, co je to za člověka...fotografa

• E.B.E
    E.B.E
    04.03.2016 20:01

...ale myslím, že jsme od tématu dost odbočili. Šlo tu o rady. No já myslím, že je třeba řešit i jejich "přijímání". Pak budou mít lidi i chuť radit

• Limonádový Joe
    Limonádový Joe
    04.03.2016 20:12
    Reaguje na E.B.E 04.03.2016 19:57:

"...všimni si Josefe, že jsem naschvál psal "rozdíly". Všechno je..." - zobrazit celý komentář

Ano, já to tak vnímám. A sám za sebe - mám určitou pomyslnou stupnici v tom smyslu, jak píšeš. podle ní se snažím ze svého vlastního pohledu být objektivní.
    Ale myslím, žes to byl ty a Bella, komu vadilo že někteří členové dávají body neadekvátně, ne?
    Měl jsem jen návrh, jak tomu poněkud předejít, nebo dát to do určité sjednocené lajny. Byl to jen návrh.

• Limonádový Joe
    Limonádový Joe
    04.03.2016 20:21
    Reaguje na E.B.E 04.03.2016 20:01:

"...ale myslím, že jsme od tématu dost odbočili. Šlo tu o rady. No já myslím..." - zobrazit celý komentář

Ano, odbočili. Tak zpátky - ještě jsem o tom teď přemýšlel - myslím, že rozhodující je způsob, jakým je kritika podána. když je kritika odborně pojatá a konstruktivní (jako je pokud jsem měl možnost vidět právě i tvá vlastní), je vždy přínosem, nejen pro kritizovaného, ale i pro všechny, kteří se z ní mohou poučit. Když ale naopak konstruktivní, ani odborná není, a zmůže se jen na jakési všeobecné konstatování typu. "Tady nic", je pak spíše politováníhodným emotivním výbuchem jakéhosi zafrustrovance. A je pak úplně jedno, kdo se za takovými výroky skrývá, i kdyby to byl sebelepší milovník fotografování. :-)

• KIV
    KIV
    Autor
    04.03.2016 20:49

Romane, na základě tvého hodnocení fotek lidem zde, a na základě tvé diskuse ve foru na téma formátování paměťové karty, prohlašuji, že jsi čestná vyjímka, která ač bez jediné fotky, přesto je prokazatelně znalecky na výši, a uděluji ti nejen celoživotní povolení jít mi zkritizovat má dílka kdykoliv, ale navíc ti předem za jakékoliv tvé hodnocení děkuji.

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse