carl zeiss jena prakticar 3,5/135

• Béďa 5
    Béďa 5
    Autor
    23.12.2014 20:46

Ahoj,kopil jsem objektiv „carl zeiss jena prakticar 3,5/135†a potřeboval bych poradit jak ho používat. Mám Canon 700D a mám i přechodku.
    Za prvé po nasazení objkt. na foťák to po mě chce firmware a nejde s tím nic jiného dělat. A za druhé nevím jak pracovat s clonou, je úplně zavřená a na pohyb clonového kroužku nereaguje.

díky Béďa

• rulisa
    rulisa
    24.12.2014 11:12

Ha, takže pro mě vykřičník - až budu kupovat nový canoní foťák, ověřit si, že není "vylepšený" a že na něj ještě pořád jdou šroubovat staré objektivy.
    Dík za info.

Jinak bych koukla, jestli na objektovu není něco jako clonový kolíček, a pokud je, tak vyzkoušela, jestli ho tvůj adaptér dostatečně zatlačí.

Pokud je a nezatlačí, tak někde jsem kdysi narazila i na návod, že kolíček se prostě zatlačí/zalepí nafurt, ale už nevím, kde to bylo. Nerada bych radila nějakou vyslovenou kravinu, sama jsem lepila natvrdo ledacos, ale tohle ne.

Hledej. Zkoušej.

• Béďa 5
    Béďa 5
    Autor
    24.12.2014 14:09

ahoj, asi jsem natvrdlej, ale nepochopil jsem tvojí větu: "Ha, takže pro mě vykřičník - až budu kupovat nový canoní foťák, ověřit si, že není "vylepšený" a že na něj ještě pořád jdou šroubovat staré objektivy."
    To o tom kolíčku vím už mám jeden starý objektiv a tam ho redukce zatlačí a je to v poho. Ale tady je něco jako páčka a tou se clona otevře uplně ale ale nejde zavřít.
    Píšeš hladej, samozřejmě že jsem nejprve hladal a až pak jsem ten dotaz dal sem.
    Jinak moc dík a hezký svátky. A co ježíšek..? byla jsi hodná? :-)

• Béďa 5
    Béďa 5
    Autor
    24.12.2014 14:11

Jo já vím mám tam chyby...:-)

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse