-
Diskuse ke galeriím |
9
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
5
příspěvků za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
4
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Fotoaparáty a fototechnika |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
Ahoj,kopil jsem objektiv „carl zeiss jena prakticar 3,5/135†a potřeboval bych poradit jak ho používat. Mám Canon 700D a mám i přechodku.
Za prvé po nasazení objkt. na foťák to po mě chce firmware a nejde s tím nic jiného dělat. A za druhé nevím jak pracovat s clonou, je úplně zavřená a na pohyb clonového kroužku nereaguje.
díky Béďa
Ha, takže pro mě vykřičník - až budu kupovat nový canoní foťák, ověřit si, že není "vylepšený" a že na něj ještě pořád jdou šroubovat staré objektivy.
Dík za info.
Jinak bych koukla, jestli na objektovu není něco jako clonový kolíček, a pokud je, tak vyzkoušela, jestli ho tvůj adaptér dostatečně zatlačí.
Pokud je a nezatlačí, tak někde jsem kdysi narazila i na návod, že kolíček se prostě zatlačí/zalepí nafurt, ale už nevím, kde to bylo. Nerada bych radila nějakou vyslovenou kravinu, sama jsem lepila natvrdo ledacos, ale tohle ne.
Hledej. Zkoušej.
ahoj, asi jsem natvrdlej, ale nepochopil jsem tvojí větu: "Ha, takže pro mě vykřičník - až budu kupovat nový canoní foťák, ověřit si, že není "vylepšený" a že na něj ještě pořád jdou šroubovat staré objektivy."
To o tom kolíčku vím už mám jeden starý objektiv a tam ho redukce zatlačí a je to v poho. Ale tady je něco jako páčka a tou se clona otevře uplně ale ale nejde zavřít.
Píšeš hladej, samozřejmě že jsem nejprve hladal a až pak jsem ten dotaz dal sem.
Jinak moc dík a hezký svátky. A co ježíšek..? byla jsi hodná? :-)
Jo já vím mám tam chyby...:-)
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).