sigma 50mm DG HSM F 1.4 pro nikon

  • Michal Vítek 1
    Michal Vítek 1
    Autor
    05.11.2014 22:58

    Ahoj.
    Potřeboval bych se poradit.Dnes jsem zakoupil tento starší objektiv.Zdá se mi ,ale poněkud hlučnější zaostřovaní a zdá se být i nepřesné.Jaké jsou vaše zkušensti s tím to objektivem?V testech vycházel líp neš nikon 50mm f.1.4.Tak nevím.JE ta hlučnost u tohoto objektivu normální?Zdá se mi i že při zaostřování AF lehce přeskakuje zaostřovací motor.
    Borec mi ho prodával jako naprosto bezvadný.Zkoušel jsem ho sice někde na metru,kde jsme si zo předávali,ale v tom hluku jsem to neslyšel.Až doma při podrobnějším zkoumání.

  • Taky..
    Taky..
    10.11.2014 09:56

    K ostření Sigmy ti nedokážu nic říct, nemám s ní zkušenosti. Znám jen Nikona 50/1,4G - je opticky perfektní, ostří tiše, ale pomalu a nepřliš přesně. Na akčnější věci, kde nemůžeš opakovat záběr, ho nedoporučuji, ale na statické věci, portréty je OK. O tebou zmiňované Sigmě 50/1,4 EX DG HSM se píše, že je modernější konstrukce než většina ostatních 50/1,4 (Nikon, Canon, Zeiss, Leica ad.) a tedy opticky lepší:

    http://diit.cz/clanek/sigma-50mm-f1-4-dg-hsm-art

    Každopádně asi nejlepší je nová Sigma z řady ART, která má opět vylepšenopu optickou konstrukci, to už je ale jiná cenová hladina.

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse