sigma 20, 24, 28, 85, 300 - zkušenosti

  • martin richta
    martin richta
    Autor
    25.10.2014 21:22

    dobrý večer. dávám opět dohromady svou fototechniku, protože jsem ji kvůli rekonstrukci baráku celou rozprodal a zvažuji určité varianty.

    Abych se adekvátně rozhodl, musím zjistit názory uživatelů, kteří mají výše zmiňované pevné obejktivy. Můžete mi napsat vaše zkušensoti s jednotlivými modely?

    Abych to vysvětlil, mám jasno v tom, že pojedu ve značce sony a SLT. Mám jasno v tom, že chci fotit pevnými skly. A moc rád bych je měl v jedné značce (proč se neptejte, to je moje úchylka). Tím mi vypadavá tamron, se svou chabou nabídkou pevných skel. Měl jsem před rokem řadu objektivů od minolty, se kterými jsem byl spokojen a s přihlédnutím k ceně i nadšen. Na top objektivy sony nemám peníze a pokud si to na sebe nevydělá, nevrazím je do toho. Jediné co neznám jsou objektivy sigma. Měl jsem pevnou padesátku kdysi dávno a naprostá spokojenost.

    fotím prozatím relativně málo, ale když tak většinou reportáž. baví mě fotit pevnými skly, je to takový HARDCORE a nepřipadám si jako obyčejný "mačkač" spouště, který si koupil dnes již naprosto dostupnou zrcadlovku :) Prostě to mám tak rád, i když u reportáže je to složité. velkou část také tvoří sport. tam trochu váhám, protože pevné teleobjektivy jsou moc drahá záležitost. i když ty minolty mají jak 200 tak 300 asi ve třech modelech, ale zde si nejsem jistý jejich rychlostí ostření. viděl jsem to prozatím jen na videu YT a tam jde akorát posoudit fakt, že motorky strašně řvou . . .

    Díky za jakýkoli názor, kromě přesvědčování o výborných 24 - 70 které jsou dnes již kvalitní a srovnatelné s pevnými skly :)

  • martin richta
    martin richta
    Autor
    04.11.2014 13:41

    Děkuji za reakce. na jejich základě jsem se rozhodl začít s objektivem Sigma 35mm f/1.4 DG HSM

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse