-
Diskuse ke článkům |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
-
Fotoaparáty a fototechnika |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
Dobrý den,
jsem začátečník a chtěl bych si vybrat první zrcadlovku. Jaký z těchto dvou by jste mi doporučili? Klidně i jiný typ pokud myslíte že se investice vyplatí.
Děkuji
Nazdar 3tnezzi, ono to je taková žabomyší válka jestli Canon nebo Nikon.Tak nějak nemůžeš udělat vyloženě špatný nákup i ve vyšších modelech.Spíš se rozhodni podle toho jak ti který sedne, jestli není ten či onen v akci.Dále jestli máš možnost si od kamarádů půjčovat či odkoupit objektivy.
Jako canonista ti samozřejmě doporučím Canon, parametry si najdeš v recenzích ( třeba i zde na FA) a výborný server na prvotní seznámení se zrcadlovkou je FotoRoman.cz.
Já sice 700D nevlastním, ale měl jsem ho půjčený s objektivem Canon
100-400 5,6f , o který mám zájem.A právě s tímhle objektivem jsem ocenil, že zrcadlovka zvládá bez problémů ISO 6 400.Dále mi nadchnul dotykový displej.Trochu naštvali tlačítka, ale to je asi subjektivní názor.A jak je ve zdejší recenzi zmínka o moc blízko umístěných bodů ke středu, tak to je pravda, ocenil bych, kdyby třeba byli ty krajní body trošku do stran, ale to tobě třeba nemusí vůbec vadit.
A nenech se přemluvit od prodavačů na dražší model, peníze je lepší investovat do objektivů.S pozdravem Zdeněk
Osobne bych doporucil Nikon D90.
Neni sice nejnovejsi, nema vyklapeci dotykovy displej, ale ma podstatne lepsi hledacek a hlavne ma lepsi nejdulezitejsi soucast fotoaparatu - snimac.
SONY A-58 z ElectroWorldu za 6990,- Kč. Ale asi je už vyprodali.
Do stareho Sonaka s Alpha bajonetem bych uz neinvestoval.
Polopropustne zrcadlo je omyl a stary bajonet Alpha vypada ze konci, uz taky prejmenovali puvodni radu NEX na Alphu. Pri fazovem ostreni v podstate cela SLT prestala postradat smysl.
Ahoj, tak ze zadani, bybral bych 700D, prestoze mam jak 50D, tak A58. Sonka není k vyhozeni, dobra je...:_)
pardon...OPRAVA...vybral ...:-)
A-58 dobra moc neni.
Krome toho, ze je to jak mrtva technologie tak mrtvy bajonet se ani ten snimac moc nepovedl. A snimac je to, co je na fotaku nejdulezitejsi.
A58 se setakem jde koupit levne, ale kdyz chce clovek lepsi sklo, tak nema moc moznosti - budto skla ktera jsou vyrazne drazsi nez u konkurence, nebo nic. A od Sony se toho po prechodu na NEX moc cekat neda.
Po A6000 v podstate nema zadny smysl pokracovat ve vyrobe SLT.
Petře, každá liška svůj ocas chválí, ale já cítím, že jsem si se Sonkou A58 proti A200 docela pomohl - a to za nevelký peníz. Mám na ní SAL 16-50/2,8 a jsem zase na nějaký čas spokojený. Pokud bych začínal úplně z nuly (což se mi pan Sony snaží ulehčit třeba tím, že na konci vývojové řady vyměnil sáňky pro blesk!), asi bych šel do Nikonu 5100, v případě nečekaného zbohatnutí do Sony A7 :)
Digitalnich zrcadlovek mam cca 80 vsech znacek, takze mam dojem ze me nikdo nemuze obvinit ze bych preferoval znacku kterou vlastnim.
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).