Výběr mezi Canon 700D a Nikon D3300

• 18.03.2014 15:13
  • tnezz
  • 14
  • tnezz
    tnezz
    Autor
    18.03.2014 15:13

Dobrý den,

jsem začátečník a chtěl bych si vybrat první zrcadlovku. Jaký z těchto dvou by jste mi doporučili? Klidně i jiný typ pokud myslíte že se investice vyplatí.

Děkuji

• Fotograf 460
    Fotograf 460
    21.03.2014 14:38

Nazdar 3tnezzi, ono to je taková žabomyší válka jestli Canon nebo Nikon.Tak nějak nemůžeš udělat vyloženě špatný nákup i ve vyšších modelech.Spíš se rozhodni podle toho jak ti který sedne, jestli není ten či onen v akci.Dále jestli máš možnost si od kamarádů půjčovat či odkoupit objektivy.
    Jako canonista ti samozřejmě doporučím Canon, parametry si najdeš v recenzích ( třeba i zde na FA) a výborný server na prvotní seznámení se zrcadlovkou je FotoRoman.cz.

Já sice 700D nevlastním, ale měl jsem ho půjčený s objektivem Canon
    100-400 5,6f , o který mám zájem.A právě s tímhle objektivem jsem ocenil, že zrcadlovka zvládá bez problémů ISO 6 400.Dále mi nadchnul dotykový displej.Trochu naštvali tlačítka, ale to je asi subjektivní názor.A jak je ve zdejší recenzi zmínka o moc blízko umístěných bodů ke středu, tak to je pravda, ocenil bych, kdyby třeba byli ty krajní body trošku do stran, ale to tobě třeba nemusí vůbec vadit.
    A nenech se přemluvit od prodavačů na dražší model, peníze je lepší investovat do objektivů.S pozdravem Zdeněk

• Petr Beranek 1
    Petr Beranek 1
    03.04.2014 17:41

Osobne bych doporucil Nikon D90.

Neni sice nejnovejsi, nema vyklapeci dotykovy displej, ale ma podstatne lepsi hledacek a hlavne ma lepsi nejdulezitejsi soucast fotoaparatu - snimac.

• Leoš Suchánek Trhač
    Leoš Suchánek Trhač
    03.04.2014 23:23

SONY A-58 z ElectroWorldu za 6990,- Kč. Ale asi je už vyprodali.

• Petr Beranek 1
    Petr Beranek 1
    06.04.2014 01:28

Do stareho Sonaka s Alpha bajonetem bych uz neinvestoval.

Polopropustne zrcadlo je omyl a stary bajonet Alpha vypada ze konci, uz taky prejmenovali puvodni radu NEX na Alphu. Pri fazovem ostreni v podstate cela SLT prestala postradat smysl.

• Bedřich Lakomý
    Bedřich Lakomý
    07.04.2014 16:59

Ahoj, tak ze zadani, bybral bych 700D, prestoze mam jak 50D, tak A58. Sonka není k vyhozeni, dobra je...:_)

• Bedřich Lakomý
    Bedřich Lakomý
    07.04.2014 17:00

pardon...OPRAVA...vybral ...:-)

• Petr Beranek 1
    Petr Beranek 1
    07.04.2014 19:10

A-58 dobra moc neni.

Krome toho, ze je to jak mrtva technologie tak mrtvy bajonet se ani ten snimac moc nepovedl. A snimac je to, co je na fotaku nejdulezitejsi.

A58 se setakem jde koupit levne, ale kdyz chce clovek lepsi sklo, tak nema moc moznosti - budto skla ktera jsou vyrazne drazsi nez u konkurence, nebo nic. A od Sony se toho po prechodu na NEX moc cekat neda.

Po A6000 v podstate nema zadny smysl pokracovat ve vyrobe SLT.

• Leoš Suchánek Trhač
    Leoš Suchánek Trhač
    08.04.2014 10:17

Petře, každá liška svůj ocas chválí, ale já cítím, že jsem si se Sonkou A58 proti A200 docela pomohl - a to za nevelký peníz. Mám na ní SAL 16-50/2,8 a jsem zase na nějaký čas spokojený. Pokud bych začínal úplně z nuly (což se mi pan Sony snaží ulehčit třeba tím, že na konci vývojové řady vyměnil sáňky pro blesk!), asi bych šel do Nikonu 5100, v případě nečekaného zbohatnutí do Sony A7 :)

• Petr Beranek 1
    Petr Beranek 1
    08.04.2014 17:22

Digitalnich zrcadlovek mam cca 80 vsech znacek, takze mam dojem ze me nikdo nemuze obvinit ze bych preferoval znacku kterou vlastnim.

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Přiložené fotografie u diskuse

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse