-
Diskuse ke článkům |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke galeriím |
2
příspěvky za
posledních
30
dnů
-
Diskuse ke článkům |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
-
Vše o fotografování |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
-
Dotazy a připomínky |
1
příspěvek za
posledních
30
dnů
Chtěla bych si zakoupit starší ty objektivu Sigma ZOOM 24 - 70 mm, 3,5-5,6 s typem bajonetu Nikon. Je možné použít tento objektiv i na fotoaparát CANON EOS 1100D- například pomocí redukce? Děkuji za jakoukoliv pomoc a info.
To nekupujte, u Sigmy Vám nebudou na Canonu fungovat ani některé objektivy s bajonetem Canon EF - ne tak objektiv s bajonetem Nikon.
Nevím, za kolik je ta Sigma, ale kupte si třeba toto http://www.paladix.cz/bazar/index.php?adid=289601 a máte vystaráno. Rozsah té Sigmy je stejně na APSC nevhodný, je to objektiv spíše na kinofilm, na spodním konci je málo široký.
Klasické odpovede-úplne od veci(aspon podľa mňa)Otázka znela:je možné použiť objektív Nikon na bajonet Canon EOS?A odpoveď je jasná- pomocou redukcie je to možné, akurát ti nepôjde AF-ko.
Hovorím to preto lebo sám takú redukciu vlastním.
No, myslím, že je dobré méně zkušenou uživatelku před takovou koupí varovat. Kupovat si objektiv Nikon na Canon je nesmysl. Redukce samozřejmě existuje, ale je to nouzové řešení. To, že by nefungoval AF, by pak pro uživatelku mohla být závada přímo fatální. Kromě toho redukce něco stojí, třeba tady http://www.aaron.cz/produkty/kipon-nikon-eos-adapter-ring asi 1500,--, což je třeba přičíst k ceně kupovaného objektivu.
Redukce se da koupit i za 300 Kc, dokonce ma i chip diky nemuz funguje potvrzeni zaostreni (na stredovem bodu).
Clonit a ostrit je ale treba rucne. Navic je ten objektiv po opticke strance - tak jako skoro kazda starsi Sigma - smejd.
Takze zhrnuti ze to nema smysl je jedine spravne.
Podľa B.Art sú všetci tupci.Len on je king, aspon tak mi to vyznieva z tých odpovedí.Myslím že všetci máme mozok a nechajme na tazateľa či to má alebo nemá význam.Poviem príklad:kamarát mi daruje objektív a ja chcem vedieť či sa dá použiť s mojím foťákom,pošlem sem dotaz a dostanem tisíc odpovedí že sa to neoplatí atď.Ale ani jednu či sa to dá.To už odpoveď p.petr 22/Petr Beranek má aspon zmysel a význam.To je môj názor, ale keďže nie som pápež tiež nie som neomylný.
"Poviem príklad:kamarát mi daruje objektív a ja chcem vedieť či sa dá použiť s mojím foťákom,pošlem sem dotaz a dostanem tisíc odpovedí že sa to neoplatí atď"
Tazatelka ovsem uz v prvni vete jednoznacne pise, ze ho chce koupit.
"Ale ani jednu či sa to dá"
B. Art prece pise: "Redukce samozřejmě existuje..."
"Podľa B.Art sú všetci tupci.Len on je king, aspon tak mi to vyznieva z tých odpovedí.Myslím že všetci máme mozok a nechajme na tazateľa či to má alebo nemá význam."
Pripomnelo mi to scenku z Ruzoveho pantera. Clouseau hladi psa a pta se vedle stojiciho pana: "Kouse vas pes?"
Pan odpovi: "Ne"
V tom pes po Clouseaovi skoci a kousne ho. Clouseau se na pana obori: "Vzdyt jste rikal, ze vas pes nekouse!!!"
Pan odpovi: "Tohle neni muj pes".
Omlouvám se, jestli jsem se svým příspěvkem někoho dotkl, samozřejmě, pokud už mám takový objektiv doma, někdo mi ho daruje, půjčí atd., redukce se hodí a je dobré, že existuje. Mít to ale jako "hlavní objektiv" moc vhodné není. Otázka, jak to tazatelka vlastně myslela. Je možné, že ona má Nikon a někdo v rodině má ten Canon 1100D a chce mu ten objektiv taky půjčovat. Pak by to smysl mělo.
Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).