Zpracování tématu: "Vítězství"

  • DaHo
    DaHo
    15.12.2013 13:46

    Nedá mi,abych se dnes navyjádřila k hodnocení tématu.
    Za prvé se mi zdá,že to hodnotící tentokrát snad z nějakého důvodu trochu odfláknul,když píše hned na začátku,že fotografií přišlo žalostně málo a většinou jen ze sportovního prostředí.Já sama posílala dvě fotky a to ne zcela sportovního charakteru.Jedna asi nebyla pochopena a druhá,která měla hlubší smysl už vůbec ne,když se o ní hodnotící nezmiňuje.
    Nyní,ale k té,která je tu prezentována jako jeden z "klenotů".Vím,že je to jen záznam určité události,žádný klenot,ale zkusme si položit otázku. Kdo je vždy konečným vítězem? Ano,je to smrt ať děláme,co děláme.Ještě nikdo z nás smrtelníků nad ní nezvítězil.Takže ,když už to pan hodnotící tak pojal,ano-je to vítězství smrti nad životem. Možná by nebylo na škodu,podívat se na smrt i jinak než jsme my zde zvyklí.V mnoha dávných i současných kulturách je smrt brána jako součást života a lidé se jí tak nebojí jako my,naopak ji oslavují,těší se spolu se zemřelými jako by stále byli spolu.Těší se z toho,že opustili tuto formu života a věří v jinou,lepší. Pro mnoho z nás je to třeba divné,ale v mnoha zemích světa tomu tak je,i naši předkové to takto vnímali,my to už neumíme,proto se nám to zdá třeba kruté,ale stejně se s tím musíme vždy smířit.
    Nakonec ještě drobnost,které si asi hodnotící nevšimnul-je to véčko,které řidič vozu ukazuje.Ta drobnost mě inspirovala poslat fotografii do této kategorie,nic víc..

  • Honza Šumák.jpg
    Honza Šumák.jpg
    27.12.2013 22:53

    Souhlasím s Dana Smržová. Vítězná fotka mi přijde aranžovaná pro fotografa. Je focena před prázdnými tribunami, žádný z hokejistů nemá rukavice, helmu a ani se nikde neválí odhozené hokejky - je to takové uklizené a sterilní. Postrádá to autenticitu tedy pro mě.

  • Vojtěch Barta
    Vojtěch Barta
    26.05.2014 16:09

    Jako autor vítězné fotky jsem se k reakci dostal až teď.

    Rozhodně fotka není aranžovaná pro fotografa. Pohár se předávál až asi 15 minut po ukončení zápasu. A tribuny jsou prázdné z toho důvodu, že se jednalo o zápas juniorky a těch pár diváků co přišlo, sedělo jinde.

    Neválí se hokejky? Válí, na fotce jsou tři. Nemají rukavice a helmu, to je logické když je většinou zahodí hned při konečném hvizdu rohodčího.

    Jen pro zajímavost zde je galerie z celého utkání: jde tam vidět, jak to probíhalo, že se nejdřív předávaly medaile všem a až pak dostali pohár

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse