John Garret, Graeme Harris – Dobrý fotograf může být každý

  • PaK
    PaK
    03.02.2012 17:07

    Už před časem jsem se rozhodl, že recenze nejsou od toho, abych je komentoval. Tady jsem byl ale vyzván, tak odpovídám: Český název lépe vystihuje podstatu a záměr knihy, navíc si nedovedu představit něco, co by odpovídalo pojmu "Kompletní kurs fotografie", to snad není ani možné. Anglický podtitul zní: Take better photographs in 10 easy lessons.

  • Taffey
    Taffey
    03.02.2012 17:56

    Název knihy opravdu nezní libozvučně a je, navíc, gramaticky špatně. Správně by bylo Dobrým fotografem může být každý. Nic víc k tomu nenapíšu, snad jen, že je to nošení dříví do lesa, neboť podobných knih se válí na pultech celá houšť a pravdu povediac, žádná mě neoslovila. Ani, když jsem se vžil do pozice laika.

  • PaK
    PaK
    03.02.2012 21:54

    Češtinu nechme těm, kteří tomu rozumí. Každá kniha je určena k tomu, aby oslovila někoho jiného. Desítky tisíc začínajících a příležitostných fotografů jsou vděčny za úplně jiné knihy (a také za jejich recenze, které jim je přiblíží), než jsou publikace, ve kterých si naopak počtou fotografičtí mistři. Pokud čtou. Možná moc ne, když se knihy Dobrý fotograf... za první necelé dva měsíce prodeje prodalo víc než za několik let prodeje skvělé knihy prof. Barana nebo unikátní publikace Anny Fárové. Zajímalo by mě, s jakým úspěchem se prodávají vynikající knihy z TORSTu. Možná mají větší chuť se něco dozvědět ti začínající než ti druzí. A možná i proto se pro ně knihy vydávají a recenze píšou.

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse