Test fotoaparátu OLYMPUS (Evolt) E-330

• Petr Koritina
    Petr Koritina
    17.04.2006 12:36

Měl jsem možnost s ním fotit v botanické v Liberci. Možnost živého náhledu při pohledi shora byla perfektní.

• Daaali
    Daaali
    17.04.2006 20:14

Zabudol si na 5 novych objektivov od Sigmy na 4/3 system. Ked uz spominas Leicu, treba aj toto.

• Leoš Suchánek Trhač
    Leoš Suchánek Trhač
    17.04.2006 21:56

A co tohle?
    http://www.rokkorfiles.com/olympus.htm

• Martin Kozák
    Martin Kozák
    18.04.2006 08:22

Nemůžu si pomoct, ale nový Live MOS je podle mě krokem zpátky. Sice údajně šumí ze všech Olympusů nejméně, ale kresba je slabá a ten "kompaktoidní" vzhled... Na mě to působí, jako by to byl čtyřmegapixel zvětšený na 7 MPix, nemá to zdaleka ty detaily odpovídající rozlišení 7 MPix. Proto trochu nechápu tu kvalitu obrazu v kladech přístroje. Vsadil bych se, že 300D se zatracovaným seťákem udělá lepší fotky. A Live viwew má ještě taky co dohánět, ale tady beru, že je to první vlaštovka.

• Dušan Šmíd
    Dušan Šmíd
    18.04.2006 08:34

Vidím to jako MK obraz se mi zdá takový rozpadený,nekonzistentní, na hranách, ale i na plochách to není pěkné "uhlazené". Hodnotím ale pouze podle zde vystavených fotek. Jinak pěkný foťák

• Martin Kozák
    Martin Kozák
    18.04.2006 10:16

SmiDOS: Na dpreview vypadají fotky podobně, stejně tak dopadl i v testu v Digi Foto...

• Tomáš Hrubý
    Tomáš Hrubý
    18.04.2006 10:32

mk - pokud si projdeš ten test na Dpreview, tak je celkem patrné, že Olympus použil především nějaký "kompaktoidní" přístup ke generování JPG, tedy více rozmazat, jen ať to nešumí :-( Při práci s RAW soubory to nepůsobilo až zas tak špatně.
    Jinak jsem 330 měl v ruce na stejné akci jako petrkor a musím říct, že ten Live Preview je jemně řečeno problematický. Proti Canonu s úhlovým hledáčkem to mělo pro mě jen nevýhody - šlo o focení makra, kde to Olympus často zmiňuje jako obrovskou výhodu - to bych tedy netvrdil...
    Dovedu si to ale jako klad představit třeba při nějaké street photography od boku nebo naopak s foťákem nad hlavou třeba při nějaké demonstraci.

• Martin Kozák
    Martin Kozák
    18.04.2006 10:39

tomashr: RAW jsem neviděl, takže nemohu posoudit...

• Jiří Karásek
    Jiří Karásek
    18.04.2006 11:33

Téměř zbytečný článek, spíš než test by měl být označen jako PR. Téměř nic totiž neříká o skutečných vlastnostech aparátu, pouze sděluje subjektivní dojmy a výrobcem deklarované vlastnosti a parafrázuje návod k použití. Je takový problém např. změřit, zda nastavená expozice opravdu odpovídá skutečnosti? Přiložené "testovací" snímky, navíc bez technických údajů o expozici, neříkají také nic, pominu-li skutečnost, že se čtenář dozví, že autor či jeho známý má žluté "vytuněné erko". Říkat takové fotce Barevnost je výsměch. Je problém fotografovat standardní obrazce za standardních podmínek, aby bylo možno porovnávat jednotlivé přístroje a obejktivy? Prolistuji-li staré Fotografie, najdu v testech přesné parametry ne delkarované výrobcem, ale exaktně změřené.

• Martin Kozák
    Martin Kozák
    18.04.2006 12:17

Jiřík: "Je problém fotografovat standardní obrazce za standardních podmínek, aby bylo možno porovnávat jednotlivé přístroje a obejktivy? "
    Imho je to v domácích podmínkách téměř nepřekonatelný problém.

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse