Novinky

  • Praha - čekání na povodeň

    Je pondělí 12. srpna večer, na Prahu míří velká voda. O ničem jiném se zde nehovoří, zprávy z rádia i televize jsou jasné, v Jižních Čechách stále vydatně prší. V Praze je nezvyklá atmosféra, čekání na něco, čemu se nelze bránit. Lehká nervozita se projevuje i na pultech, v šest večer seženou rohlíky jen mistři.

     0
  • Foveon X3 - inovace čipu CMOS

    Jen před pěti lety byla založena společnost Foveon Inc., která přichází se zásadní a zajímavou inovací CMOS čipu - každá z buněk je schopna samostatně vyhodnotit jas všech třech RGB složek spektra. A že se by se nemělo jednat jen o prototyp potvrzuje úmysl uvedení fotoaparátu Sigma SD9 právě s tímto čipem.

     0
  • Clyde Butcher - Vize nového milénia

    Vize nového milénia, tak se jmenuje výstava amerického fotografa Clyda Butchera. Je na ní představeno asi 40 černobílých fotografií přírody. Loni na podzim ji bylo možno vidět v Praze ve Veletržním paláci. Výstavní projekt, jehož autorem je Jiří Kostelecký, nese stejný název jako kniha vydaná Butcherem v roce '99.

     0
  • Ústí nad Labem - život města

    Jak dobře znáte město, ve kterém žijete? Kolik jeho ulic jste již prošli a s kolika jeho obyvateli jste prohodili alespoň několik slov? Fotografický projekt, který nyní v Ústí nad Labem vzniká, samozřejmě nemůže pomoci lidem k tomu, aby si na tyto otázky odpověděli. Nicméně snad přesvědčí některé z obyvatel o jedinečnosti města Ústí nad Labem.

     2